BTP’nin 5. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatro’da yapıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan kurulunun belirlenmesi, parti tüzüğündeki değişiklik ve tüzüğe yapılan eklemelerin oylanmasının ardından Genel Başkan Hüseyin Baş kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Milli ekonomi modeli uygulanmadan refaha ulaşılamayacağını vurgulayarak, babası Haydar Baş’ın gündeme getirdiği “ev hanımlarına maaş” uygulamasının pazarı güçlendireceğini, enflasyon ve dövizi düşüreceğini, üretim ile ihracatı artıracağını söyledi.

Türkiye’nin tüm sorunları için çözüm reçetelerine sahip olduklarını ifade eden Hüseyin Baş, BTP’nin teknoloji çağına mührünü vuracağını belirterek, “Önümüzdeki 20 yılda muhtemelen bambaşka sabahlara uyanacağız. Çağ iletişim çağı, çağ bilişim çağı, çağ teknoloji çağı ve bu çağın çarklarını döndürebilecek yegane sistem var elimizde. İnsanımızın potansiyelini ortaya çıkarabileceği, vatanına milletine topyekün topraklarına hizmet edebileceği bir anlayışı artık uygulamamız gerekiyor” diye konuştu.

“BEN DE KENDİMİ BAĞIMSIZLIĞA ADIYORUM”
Baş, 68 kuşağının simge isimlerinden idam edilen Deniz Gezmiş’i de hatırlatarak, şunları söyledi: “24 yaşında kendini Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum diyen Deniz Gezmiş’in izinden ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına adıyorum. Bu koltuğun hayrını görmeye değil hakkını vermeye geldim.”

Tek aday olarak kongreye giren Baş, oy kullanan 1100 delegenin tamamının oyunu alarak, BTP Genel Başkanı oldu. Hüseyin Baş’ın babası Haydar Baş, Nisan ayında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş. Hüseyin Baş, BTP toplanan Merkez Yönetim Kurulu tarafından genel başkanlığa getirilmişti.