Eski Adalet Bakanı ve AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, "Kadınlarla erkekler arasındaki uçurumları AK Parti iktidarı kaldırmıştır. Atatürk tarafından çok büyük bir reformla oy verme hakkı verildi. CHP hep bunu konuştu ama üzerine bir tane bile bir şey koymadı. Atatürk’ün izinden gitmediler. Atatürk’ün izinden biz gittik" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) 16. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

İmam hatip liselerinin, artık hedefte olan okullar olduğunun belirten Bozdağ, "Üzerinde çalışılan imam hatip lisesi mezunlarının sahip olduğu imam hatip ruhunu paramparça etmek isteyen ve onların arasına tefrika sokmak isteyen grupların ve güruhların çoğaldığını görüyoruz. Zaman zaman ortaya çıkan fotoğraflarda, görüntülerde bunu çok net müşahede ediyoruz. Onun için imam hatip liseleri mezunları derneklerinin, vakıflarının ve bu konuda çalışan herkesin bu yeni gerçeği görmesi ve buna göre bir tedbir alıp, çalışma yürütmesinde fayda var" dedi.

'KURAN KURSLARI BİLE YASAKTI'
Düzenin değiştiğine dikkat çeken Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

Geçmişi değiştirme imkanlarımız yok ama geleceğin anahtarı elimizde. Geçmişte imam hatip mezunlarımız sıkıntılarla boğuştu. 28 Şubat geldi, devir değişti, düzen değişti, iklim değişti, kanunlar değişti, uygulamalar değişti. Bir baktık ki imam hatip liselerinin kolu, kanadı, dalı, budağı komple budandı gitti. Katsayı geldi başka bir noktaya evrildi. Orta kısımlar kapandı başka bir noktaya evrildi. Kur'an kurslarına gitmek bile ilkokul beşinci sınıf öncesine yasaklandı. Matematik, müzik, bale kursuna gitmek serbest, bunların yaş akdi yok. Ama Kur'an kursuna gitmek belli bir eğitim şartına bağlanmış, öğrenmek de öğretmek de yasaktı.

‘BUGÜN BAŞÖRTÜLÜLER HER YERDE, ELHAMDÜLİLLAH'
Başörtülü kadınların istihdam konusunda da engellendiğini söyleyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu konuyla ilgili de çok önemli adımlar attık. Merve hanımın (Kavakçı) yaşadıkları daha dün gibi hepimizin hafızasında. Meclisi dar ettiler. Ülkenin başbakanı, 'Bu kadına haddini bildirecek kimse yok mu? Burası devlete meydan okunacak bir yer değildir' diyerek adeta tüm başörtülü kadınlara hakareti meclisin de içinde sergiledi. Peki bugün başörtülü vekil, subay, asker, polis, doktor var mı? Hepsi var elhamdülillah. O gün meclise sığdırılamayan Merve Kavakçı hanımefendi bugün Türkiye’nin şerefli büyükelçilerinden biri olarak ülkesine hizmet ediyor mu? Dün başka, bugün başka. 2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlayalım. Bütün Türkiye ayağa kalktı; 'imam hatipli biri cumhurbaşkanı olamaz, eşinin başı örtülüyse cumhurbaşkanı olamaz, namaz kılıyorsa cumhurbaşkanı olamaz' denildi. Bırakın onu neredeyse 'sülalesinde sakallı, takkeli biri varsa o da CHP’li bile olsa cumhurbaşkanı olamaz' gibi saçma bir zihniyeti Türkiye’de yüksek bir sesle konuştular. Türkiye, oradan buraya geliyor ve biz bunları hep aşa aşa bugünlere geldik. Türkiye’nin demokratikleşmesini, hukuk devleti vasfını tahkim ede ede geldik.

'ATATÜRK'ÜN İZİNDEN BİZ GİTTİK'
AKP'nin devlet ve millet için çok önemli değişiklikler hayata geçirdiğini iddia eden Bekir Bozdağ, "Kadınlar arasında istihdam eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında siyaset yapma hakkının eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında eğitim hakkının anayasaya uygun eşit bir hak olarak kullanılmasını AK Parti sağlamıştır. Kadınlarla erkekler arasındaki uçurumları AK Parti iktidarı kaldırmıştır. Atatürk tarafından çok büyük bir reformla oy verme hakkı verildi. CHP hep bunu konuştu ama üzerine bir tane bile bir şey koymadı. Atatürk’ün izinden gitmediler. Atatürk’ün izinden biz gittik. Kadınların gasp edilmiş haklarını, seçme ve seçilme hakkının devamı olan seçilme hakkını tam anlamıyla biz hayata geçirdik" şeklinde konuştu.