Sedat Peker, kendisine "adalete teslim" ol çağırısı yapan İçişleri Bakanı Soylu'ya"Senin tayin ettirdiğin savcıya, hakime değil mi?'' sorusunu yöneltti. Peker, KHK ile ihraç edilen savcıların yerine Ağar ve Soylu kontenjanından avukatların alındığını ve çoğunun da örgütlü suçlarda görevli olduğunu söyledi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube üzerinden beşinci videoyu yayınladı. Peker, daha önce videolarda dile getirdiği iddialarını bir savcının en fazla bir hafta içinde doğrulama imkanı olduğunu söyledi.

Organize suç örgüt lideri Sedat Peker, videolarıyla ilgili değerlendirme yapan kişilere cevap verdi. Peker, “Aklımı tatile çıkardım ama zekam burada duruyor. Savaş zeka ile kazanırlar. Madem bize haksızlık ettiler, mücadeleye zeka ile devam etmek zorundayız.”dedi.

Eşi ve çocuklarına silah doğrultan kişinin Mehmet Ağar’ın özel kalem müdürlüğünden emekli olan kişinin çalışma arkadaşı olduğunu iddia etti.

Korkusuz gazetesi yazarı ve Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Memduh Bayraktaroğlu’nun yorumlarına ilişkin konuşan Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ağar ve Peker’i yanlış yönlendirdiğine ilişkin sözlerine karşılık yine Ağar’ın söz konusu operasyonda etkin olduğunu söyledi.

'O SAYGISIZLIKLARIN HEPSİNİ YAPAN BİR KİŞİ'
Peker’in yayınladığı videoda öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Bizim eve gelen polislerin hiçbirisine suçlamada bulunmadım. Orada bir yaşlı ve yanında olan biri var. Gelenlerin hepsi genç, 50 yaşındaki bir özel harekatçı eğitmen olur, operasyonlara katılmaz. 50 yaşındaki saçı sakalı beyazlamış o arkadaş, çocuğa silahı doğrultan ve özerinde tutan aynı kişi. O saygısızlıkların hepsini yapan bir kişi. Mehmet Abi'nin Özel Kalem Müdür'ü vardı: Yesugay (Aksakal), Özel Harekâtçılar Derneği'nin Başkanlığını yapıyordu, beni de üye yaptılar oraya... Evde bu saygısızlığı yapan kişi Yesugay'la yakın çalışma arkadaşlığı yapmışlardı geçmişte. Bu kadar tesadüf olur mu?

Mehmet Ağar 12 kişi ile yemek yerken Antalya'da. Orada benimle ilgili bir konu geçiyor. Üç dört güne kadar duyulur o. Emniyet'te talimatla operasyon yaptırılır. Sen hiç para dağıtılarak Emniyet'te bir suç örgütü operasyonu yaptırıldığını duydun mu?

Ruşen Çakır’ın ‘Sedat Peker solcu oldu mu?” sorusuna “Benim kafama solculuk ve sağcılık yatmıyor. Benim akılcılık fikrine daha çok uygun olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

Peker, Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu ile ilgili iddiaların bir savcının kişinin kısa sürede doğrulama imkanına sahip olduğunu belirtti. Peker, bu iddiaların cevabın bir haftada geleceğini ve kimin doğru söylediğinin o zaman anlaşılacağını söyledi.

‘KOLOMBİYA’DAN GELEN KOKAİN NİYE ARAŞTIRLAMDI?’
Peker, “Kolombiya’da yüklenen kokainin açık kaynaklardan bile İzmir limanında bir kimya şirketine geldiği ortada iken Kolombiya milli savunma bakanı, organize suçlar daire başkanı ve diğer yetkililer basın önünde açıklamışken bu ihbar kabul edilerek, Kolombiya şirketinden yazı gelmese bile bu şirketle ilgili çalışma yapılmış mı?” diye sordu.

Peker, 15 Temmuz sonrasında KHK ile ihraç edilen savcıların yerlerine Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu kontenjanından sokulan avukatların olduğuna işaret ederek, “Avukatlıktan savcılığa geçenlerin örgütlü suçlara yönlendirilmeleri kafa karıştırıcı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine “Kaçma fare gibi adalete sığın” dediğine ifade eden Peker, “Senin tayin ettirdiğin savcıya, hakime değil mi? Senin bakan olduğun içişleri bakanlığına geleyim değil mi temiz Sülü. Çok eğleneceğiz. Akıl dışı şeyler yaşadık” şeklinde konuştu. Soylu'nun 'kanıtlasınlar idama razıyım' açıklamasına da değinen Peker "büyük konuşma. Yavaş yavaş yapacağız. Her hafta canını bir kere yakacağım. Sen benim dönüş biletimdin, sen benim bütün bahislerimi üzerine oynadığım...Yok yani bizi yaktın sülü, görüşeceğiz ama" ifadelerine yer verdi.