Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Elazığ’da iki yıl önce evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı ise devletin namusu ve geleneğini yok etme olarak niteleyerek, “Böyle durumlarda Jandarma değil savcılık açıklama yapar” dedi.

Sedat, sosyal medya üzerinden yeni bir video daha yayınladı. Peker, açıklamasında Jandarma Genel Komutanlığı’nın Tolga Ağar ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Devletin kendisi için önemli olduğunu ifade Peker, “Devletin içiresindeki herkesin söylediğini kutsal kelam olarak kabul edeceğiz diye bir kanun yok” dedi.

Kaharman'ın jandarmaya Tolga Ağar ile ilgili tecavüz şikayetinde bulunduğunu ifade eden Peker, “Siz doktora gidin bu konuyla ilgili yarın bir rapor alın” deniyor. Müracaatı alan kişi milletvekili ile ilgili böyle bir şikayet oldu diye üst komutanı arıyor. Ertesi gün 18 yaşındaki kız kendiliğinden nasıl olduysa öldü. Civil civil hayat dolusu kız” diye konuştu.

Kızın şikayetten bir gün sonra ölü bulunduğuna dikkat çeken Peker, Jandarma Komutanlığı’nın açıklamasına işaret ederek, “Biz kız helikopterle alındı demedik. Tolga Ağar’ı babası Mehmet Ağar helikopterle aldırdı dedik.” ifadesini kullandı.

‘DEVLETİN NAMUSUNU KİRLETTİNİZ’
Kaharman'ın şikayetinin üst komutanların emriyle yok edildiğini ifade eden Peker, Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı ise devletin namusu ve geleneğini yok etme olarak niteleyerek, “Böyle durumlarda Jandarma değil savcılık açıklama yapar” dedi.

Göstermelik tahkikat açılsa da netice alınmayacağını bildiğini ifade eden Peker, “Yenileceksiniz. Yaptıklarınız gayretullaha dokundu yenileceksiniz. Mazlumların duası Allah’a ulaşır” şeklinde konuştu.

‘BİR KAMERAYA YENİLECEKSİNİZ’
Peker, İktidarın milyarlarca parası, televizyonları, medyası, derin devleti ve devlet gücünün yanında olmasına rağmen bir tripota ve bir kameraya yenileceklerini ifade etti.

Devletin orgeneralinin böyle bir şeye alet olduğunu ifade eden Peker, “Sen bırak insanlar derdini kendisi görsün. Devletin savcılığı var. Böyle bir yazı yazdı mı savcı size? Bu sizin göreviniz değil ki” dedi.

‘JANDARMA KOMUTANI MEHMET AĞAR’IN YANINDA HAZIROLDA BEKLİYOR’
Jandarma komutanını Mehmet Ağar’ın yanı hazır olda emir subayı gibi beklediğine dikkat çeken Peker, “Z kuşağı denen çocuklar bu fotoğrafla dalga geçiyor. Siyasiler ve derin devlet kutsal değildir. Kutsal olan devlettir. Oğlu milletvekili, babası derin devletin başı.

'HAKAN FİDAN AÇIKLAMASI'
Mehmet Ağar ile arası açık olan Hakan Fidan ile Peker’in birlikte hareket ettiği iddialarının gerçek olmadığını belirten Peker, “Benim böyle büyük hayallerim yok. Benim temiz toplum, bağırsaklar boşalsın hayalim de yok. İnsanın olduğu her yerde kir vardır” diye konuştu. Peker, Pelikancıların yeni hedefinin Hakan Fidan olduğunu da iddia etti.

Peker, “Pelikancı olarak bilinen arkadaşların başı olarak geçen Süheyb diye bir arkadaş var. Kendisini tanımıyorum. Benim yanıma bir gazeteci kardeşimi yolladı. Bir konu hariç onunla iyi anlaşırız. O kardeşimizle konuşurken bana ‘Abi ben aracıyım. ‘Tolga Ağar’a laf dersen Hükümet’e laf demiş gibi olursun.’ dedi. Hakan Fidan’la Mehmet Ağar’ın arası açıkmış, Hakan Fidan’la beraber böyle bir organizasyon yapıp Hükümet’e… Ya siz deli misiniz kardeşim? Benim böyle bir hayalim yok. ‘Ben Sayın Hakan Fidan’ı tanımıyorum, hayatımda hiç görüşmedim tanışmadım.” diye konuştu.

Peker, eski Bakan ve Erdoğan’ın damatı Berat Albayrak’ın abisi Serhat Albayrak’a hitaben ise şunları söyledi:

Eşkıya dizisi var ATV’de oynuyor. Turkuvaz grubunda, Serhat Albayrak, Berat Albayrak beyin abisi. Esas tehlikeli beyin hep o derler. Dizinin içine bir karakter sokmuşlar. Hafta giriyor karakter. Kim bu karakter? Adını Peker koymuşlar. Bir araba süren bir arkadaş. Oradan birisi bir şey diyor, diğeri de diyor ki ‘Bırak onu o hep boş konuşur’ öyle mi? Şimdi dolu konuşacağım. Bizim Anadolu’da söz vardır. Havlayacağını bilmeyen köpek eve kurt çağırır derlerler. Madem böyle konuşalım. Biraz dolu, kuvvet kadar dolu, isteğinizde havuz kadar dolu. Beni haber yaptınız ya ben çabuk öğrenirim. Şimdi gazeteciliğe merak saldım. Beni dizi karakterlerine sökün siz o zaman göreceksiniz. O zaman vallahi göreceksiniz. Dünyada birinci haber nasıl olunuyormuş göreceksiniz. Ben çabuk öğrenirim hem de çok çabuk. Bana ‘bizim ilgimiz yok’ diyorlar. Pelikan grubunun yönlendirdiği kendi televizyonlarında dizilerin içine imgeleme koyuyorlar. Fetö’yla onla bunla. Bana aynısını yapıyorlar. Oktay Kaynarca kardeşimi aradım. Böyle böyle oldu beni arıyorlar. Dedi /haberim yok, mümkün değil’ dedi. Beni yapımcı arkadaşla bir görüştür dedim. ‘Ben konuşurum’ dedi. Daha sonra aradı ‘tesadüf, denk gelmiş’ dedi. Adamın adı Peker boş konuşurmuş. Ben de çocuğum, ben de malım ya. Ne yapalım dedi Oktay. Ben de öbür bölüm de Peker boş konuşmamış diye bir şey ekle dedim. Dedi ‘bunu yapamıyorlar’. Ne yapabiliyorlar dedim? Dedi ‘ O karakteri diziden çıkarırlarmış’ dedi. Olmaz kardeşim dedim.

Serhat Albayrak'a seslenen Peker, "Senin yengene, yengenin annesine, Cumhurbaşkanımızın eşine küfür etti diye ben milletvekilinin devletin karakolunda kemiklerini kırdırdım. Yetmedi mahkemeye çıkarken biraz daha kırdırdım. Pişman mıyım? Değilim. Karıya. kıza, anaya kötü laf olmaz. O adam yapmıştır. Bir milletvekili yanıma geldi dedİ ki ‘Bu namus meselesi. Böyle söylüyorlar. O geldi söyledi. Hemşerimiz, onu da pasifize etmişler. Yeni MYK’ya aldılar. Karakol amirini ayarlayacaklar, iki çocuk girecek ve orada kavga edecek. Karakol amirine bile söz getiremediler. Ben avukat kardeşimi yolladım. Uzak doğu dövüşçüsü. Devletin karakolunda içinde ben onların namusunu korudum. Siz ne yaptınız? Siz ne yaptınız? Benim karımın iç çamaşırını erkek polise aratmaya kalktınız? Pezevenklerin evine giderken kadın polis getirdiniz, benim evime getirmediniz.” diye konuştu.

Peker, kendisini Fas’tan getirmek için Fas’a insansız hava aracı hibe edildiğini de iddia ederek şöyle konuştu:

İnsansız hava araçları oraya, ben Türkiye’ye. Şu anda bulunduğum Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, İtalya izin veriyor, Fas izin iptal. Ben uçağa biner miyim? Fas Kralı namuslu adam. Babasından gelen bir geleneği varmış. Kendisine teslim olan kimseyi vermezmiş. Kral biraz abidik gubudik olsa iade edecek, Allah’tan namuslu adam.