Orman Genel Müdürlüğü, 28 Temmuz'dan bu yana çıkan 174 yangının 160'ının kontrol altına alındığını, 14'ünün devam ettiğini bildirdi.

Milas'ta tüm çabalara rağmen günlerdir söndürülemeyen orman yangınları, termik santrallerin yakınana kadar geldi. Bölge jandarma tarafından acil olarak boşaltılırken alınan bir diğer önlem de termik santralin çevresine hendek kazmak oldu.

Muğla'nın Milas ilçesinde tüm çabalara rağmen günlerdir söndürülemeyen orman yangını, Kemerköy Termik Santrali'nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştı.

SANTRALİN ETRAFINA HENDEKLER KAZILDI
Yetkililer üst düzey tedbirler alındığını, santralin çevresinde hendekler kazıldığını belirtti. Ekipler ve santral görevlileri bölgeyi alevlerden korumak için mücadelesini sürdürüyor. Öte yandan, termik santralin patlama riskinin söz konusu olmadığını ifade eden santral yetkilileri, "Bu konudaki endişeler yersiz. Santral ile ilgili çevreye zarar verecek bir durum söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Kemerköy Termik Santrali'nin yakınında yangın devam ederken, termik santralin de bacasından dumanlar yükseldiği görüldü. Termik santralin boşaltıldığı açıklanmıştı. 

Öte yandan, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından bir açıklama yayınlandı. 

Açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde: 

Santralimize yönelik yangın tehlikesi ortaya çıktığından itibaren yangınla mücadelede devletimizin tüm ilgili birimleri ile koordineli bir çalışma yürütmekteyiz. Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri’nin hissedarı olan şirketlerden ve tüm ortaklıklarından bu süreçte itfaiye, yangın söndürme araçları, arazözler ve iş makineleri, yangın uzmanları ve ekipler konuşlandırılmıştır. Ayrıca yangınla mücadelede Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler ve birçok şirket, itfaiye, acil müdahele ekip ve ekipman, iş makinesi desteği sağlamıştır.  

Sürecin başından itibaren devletimiz Kemerköy Bölgesi’nde yangına müdahale etmektedir.  Santralimizde çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsur bulunmadığı gibi, olumsuzluğa neden olabilecek durumlara karşı sahada gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Ayrıca çevre köylerden gelen yardım taleplerine de imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye devam etmekteyiz. Bunlara ek olarak yangın felaketi bittikten sonra da başta ağaçlandırma olmak üzere bölgedeki yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Bu vesileyle, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy ve tüm Bakanlık yetkililerine; Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milas Belediyesi ile alanda aktif olarak görev alan tüm ekiplere teşekkür ederiz.