Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, kayyum atanan rektör Naci İnci’ye karşı yapılan protestolarda tutuklanan 2 öğrenci için bir araya geldi. Gözaltına alınan 14 öğrenciden 10’u serbest bırakıldı. Dört öğrencinin ise yarın sabah adliyeye sevk edileceği bildirildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini hedef göstermesini ve Rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto etmek isteyen öğrencilerin tutuklanması karraına tepki gösteren öğrenciler, Güney Kapı önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Söz konusu açıklama öncesi alan, polis tarafından ablukaya alındı. Çok sayıda öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.

Güney Kapısı yoğun polis ablukası altındayken kolluk gazetecileri de "Talimat var" diyerek alandan uzaklaştırdı. Alanın dışına itilen gazetecilerin kalkanlarla siper oluşturularak görüntü almaları engellendi. Gazeteciler durumu protesto etti.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydanı'nda toplanan öğrenciler, "Erdoğan yazdı, biz bozacağız: Mücadele umuttur", "Tüm kayyumlar gidecek: Mücadele umuttur" pankartıyla ve tutuklanan arkadaşlarının fotoğraflarıyla Güney Kapı'ya yürüdü.

BASINA KONUŞAN ÖĞRENCİYE GÖZALTI
Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden ve tutuklanan öğrenciler için eylem yapan Boğaziçililer toplamda 13 arkadaşlarının gözaltına alındığını duyurdu. Milletvekillerinin açıklama yapmasının ardından basına röportaj veren bir öğrenci de o anlarda polis tarafından gözaltına alındı.