Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde süren öğrenci eylemlerine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Önceki açıklamasında rektör atamalarını protesto eden öğrencilere ‘terörist’ diyen Erdoğan, bu kez “Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları, oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil. Bunun bir defa oradaki öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok” diye konuştu. Erdoğan, “Bu işin başını maalesef siyasetin bir boyutu çekiyor” dedi.

ERDOĞAN, HDP VE KILIÇDAROĞLU’NU İŞARET ETTİ 
Cuma namazı çıkışında gazetecilere konuşan Erdoğan, “HDP’nin, Kadıköy’de yapmış olduğu çağrı ve orada yapmış olduğu gösteriler bunun çok açık ve net ifadesidir” dedi. Erdoğan ayrıca CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da, “Bu işte üstlendiği görev ortadadır” diyerek hedef gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi protestolarıyla ilgili yapılan eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, “Bazı televizyon kanalları çıkıp sürekli ‘istifa etmelidir’ diyor, yürekleri yetse ‘Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir’ diyecekler” diye konuştu.

‘ANA MUHALEFET BU İŞİN İÇİNDE’ 
ABD ve Avrupa Birliği'nden protestolara ilişkin gelen eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, "Biz huzurluyuz, rahatız. Ama bizim de huzurumuzu kaçırmanın gayreti içindeler. Ana muhalefet bunun içinde. HDP bunun içinde ne yazık ki İP de bunun içinde" ifadelerini kullandı.

‘BU İŞİ, GEZİ OLAYLARIYLA AYNI YERE GETİREMEYECEKLER’ 
“Bunlar şu anda bunu karıştırmanın gayreti içindeler. Bu işi başaramayacaklar, bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler” diyen Erdoğan devamında da, “Bunların çoğu mikser ya bizim mikserlerle işimiz yok. Oradaki yavruları teröre peşkeş çekmeyecekler” dedi.