Umut Taştan I İstanbul

Kayyuma karşı direnişlerine 4 Ocak 2021'den itibaren kararlı bir şekilde devam eden, defalarca polis saldırısına ve tehditlere maruz kalan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bugün Çağlayan Adliyesi önünde eylemdeydi. Öğrenciler burada "Boğaziçi Direnişi yargılanamaz, Üniversiteyi savunuyoruz!" başlığıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Boğaziçililer adına okuyan Şevin Ulusoy, önceki kayyum Melih Bulu'yu gönderdikleri gibi şimdiki kayyum Naci İnci'yi de göndereceklerini belirtti ve 96 öğrencinin daha yargılanmaya çalışıldığını hatırlatarak "Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz!" ifadelerini kullandı.

Boğaziçililerin açıklaması şu şekilde:

Boğaziçi direnişinin 32. Günü, 1 Şubat'ta, Güney kampüs polis tarafından abluka altına alınmış, Etiler ve Bebek’te toplanan arkadaşlarımızla birlikte Güney kampüs önünde 108 ve kampüs içinde 51 olmak üzere 159 arkadaşımız gözaltına alınmıştı.

Birçok arkadaşımız yerlerde sürüklenerek gözaltı araçlarına götürülmüş, işkenceye maruz kalmıştı. Direnişin ilk gününden beri aynı saldırgan politikalarıyla bizi yıldırmaya çalışanlar, aynı inat ve dayanışmayla karşılaştılar. O gün aşağı bakmadık! Gözaltılar da tutuklamalar da direnenlerin dayanışmaya olan inancını yenemedi ki 4 Ocaktan bu yana Boğaziçi Direnişi aynı kararlılıkla devam ediyor.Bizi yenemediklerini her gün daha kalabalık olduğumuzda gördüler, haklı ısrarımızda gördüler, arkadaşlarımızı alacağız derkenki kararlılığımızda gördüler.

Bu arkamızda duran adliyeye 10 aydır kaç kere geldik artık sayamıyoruz. Kayyumları göndereceğiz diyen, söz yetki karar üniversite bileşenlerine diyen bizler gözaltılarla, ev hapisleriyle ve tutuklamalarla karşılaştık. Bu gün ise Berke ve Perit, 21 gündür tutuklu.

Son iki haftadır direnişimize saldırılar artmış durumda. Boğaziçi içerisindeki nöbet çadırımıza, Kayyum Naci'nin emriyle, ÖGB ve polis tarafından saldırılar başladı. Saray rejimi, adeta kampüs kampüs öğrenci avına çıkmış, 4 Şubat'ta yaptığını tekrar yapmaya çalışmaktadır. Ama bilmelilerdir ki biz hala ilk günkü irademizle buradayız!

Şimdi ise bizi, 96 kişiyi, saçma sapan gerekçelerle yargılamaya çalışıyorlar. Biz ise Boğaziçi Direnişi'nin yargılanamayacağını, 11 arkadaşımızı mücadelemizle aldığımızda gösterdik.

Davalarla yıldırmaya çalışsanız da Devrik Kayyum Melih'i gönderdiğimiz gibi Naci'yi de gönderene kadar direnişimizden vazgeçmeyeceğiz!

Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz!