AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'li Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasına yönelik tepkiler sürüyor.

Melih Bulu'nun atanması kararı, bugün üniversite öğrencileri tarafından 'mühürleme' eylemiyle protesto edildi.

Öğrencilerin üniversitenin rektörlük binasına (Alexander Van Millingen Binası) astığı mühürde, “Bu Bina AKP’li Melih Bulu’nun Rektör Atanması Sebebiyle Boğaziçi Öğrencileri Tarafından Mühürlenmiştir!” ifadesi yer aldı.

Yoğun güvenlik önlemleri alındığı görülen üniversitede, öğrenciler okulun Güney Kampüsü’nde bir araya gelerek büyük bir protesto gerçekleştirdi.

“İntihalci rektör istemiyoruz”, “Üniversiteler bizimdir” , “Kayyım rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrencilerin yaptığı basın açıklamasında tüm üniversitelerdeki kayyum rektörlerin istifası, tüm rektörlerin demokratik yöntemlere uygun olarak seçilmesi ve akademisyenlerin acilen yeni seçim düzenlemesi talepleri dile getirildi.

"Bu demokratik tavır ve zorunluluğun bütün üniversitelerde yer bulması için hem diğer üniversitelerden öğrenci arkadaşlarımızı hem de mezunlarımızı bize destek olmaya çağırıyoruz." denilen açıklamada öğrenciler, Erdoğan'ın yaptığı atama kararına karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN DESTEK
Öğrencilerin eylemine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da üniversite önünde düzenlenen basın açıklamasına katılarak destek verdi. Kaftancıoğlu, daha sonra Twitter hesabından eylemden fotoğraflar paylaşıp şöyle yazdı:

Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce..

Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için..