Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen bir sergide Kabe'nin de olduğu bir resmin yer almasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılık tarafından ikisi tutuklu yedi öğrenci hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, olayla ilgili savcılık tarafından resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

İddianamede, ifadelerine yer verilen İTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencisi olan şüpheli Selahattin C.U. ile Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi şüpheli Doğu D. söz konusu resmi asmadıklarını, yine Boğaziçili olan diğer şüpheliler de sergide düzenleyici olmadıklarını belirterek suçlamaları reddettikleri belirtildi. İddianamede, 30 Ocak'ta tutuklanan şüpheliler Doğu D. ve Selahattin C.U. ile diğer şüpheliler Eda K., Hazar K., Mahmutcan B., Sena N. B., Rümeysa Ö.'nün “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1'er yıldan 3 'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

İddianame kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.