Boğaziçi Üniversitesi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı tayyip Erdoğan tarafından atanan kayyum Melih Bulu'ya protestolar sürüyor. Ankara'da  Boğaziçi direnişine destek vermek amacıyla Kızılay’da toplanan öğrencilere polis saldırdı. Öğrenciler henüz eyleme başlamadan işkenceyle gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışmak amacıyla düzenlenen eylem, planlandığı gibi Çankaya Belediyesi önünden değil, 500 metre kadar geride olan Kızılay Meydanı'ndan başladı. Eylem alanını çevreleyen Ziya Gökalp caddesi üzerinde çeşitli noktalarda polis ekipleri bekletiliyor.

Polis göstericilere çok sert müdahale etti. Öğrencilerin bir kısmı yerde sürüklendi. Gözaltına almalar başladı. Kaç kişinin gözaltına alındığı henüz bilinmiyor. Kızılay Meydanı'nda trafik durmuş durumda.

Atatürk Bulvarı'nda Kızılay Meydanı'nı çevreleyen sokaklarda polis ekipleri konuşlandırıldı. Kızılay'daki eylem, polis müdahalesiyle yarım saat içerisinde sonlandırıldı. Öğrencilerin bir kısmı gözaltına alındı, bir kısmı dağıtıldı.