Toplumsal Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum Melih Bulu'nun ardından göreve gelen kayyum Naci İnci'ye karşı direniş devam ediyor.

Kayyum rektör Naci İnci’yi protesto eden 3 öğrenci akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyerek bir oturma eylemi düzenledi.

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef almış ve "Bize böyle öğrenci gerekmez. Bunlar üniversite içine sızmış teröristlerdir" demişti.

Güncelleme:

Dün okul içinde kayyum Naci İnci'nin aracını durdurarak protesto eden 3 öğrenci bugün gözaltına alındı. Arkadaşlarının gözaltına alınması üzerine öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapı önünde oturma eylemi düzenlediler. Toplumsal'a ulaşan Boğaziçililer, bu eylem sırasında da 3 öğrencinin gözaltına alındığını bildirdi. Oturma eylemi sona erdikten sonra 2 öğrenci daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenci sayısı 8'e yükselmiş oldu. İlk gözaltına alınan 3 kişinin Vatan Emniyet'te olduğu açıklandı.

***

Gözaltına alınanlardan ikisinin okulun içinde zorla araca bindirilirken bir diğerinin de okulun Güney ve Kuzey kampüslerine çok yakın bir noktada bulunan Sarıyer Rumeli Hisarüstü Mahallesi'ndeki Cami Sokak'ta gözaltına alındığı öğrenildi.

Arkadaşlarının gözaltına alınmasının ardından kayyuma ve polise karşı yürüyüşe geçen öğrenciler, kayyumluk binası önünden Rumeli Hisarüstü Mahallesi'ndeki Güney Kampüs kapısına yürüdüler.

Öğrencilerin burada yaptığı oturma eylemi, Meydan gazetesi muhabiri tarafından böyle görüntüledi.

Öğrenciler, arkadaşlarının gözaltına alınmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bugün yine Boğaziçililer olarak emniyete çağırılma, gözaltı, polis işkencesi ve ablukasıyla karşı karşıyayız. Okulumuzda varlığı bile hukuksuz kimselerin, araçlarıyla bizleri ezmesine izin vermediğimiz için. Biz korkmuyoruz, korkmayacağız. Hepimizi terörist ilan etsin, herkesi gözaltına alsın, Türkiyedeki insanlar olarak bıktık, sessiz kalamayacağız.

Bugün, saatlerdir okulumuzun kapısına kurulan ÇEVİK KUVVET duvarıyla karşı karşıyayız. Bir arkadaşımız okulumuzun yakınından gözaltına alındı, sebebi Erdoğanın izlediği bir videoda yer almasıydı. Okulumuza yeni gelen öğrencilere açılan oryantasyon programı gününde kapıya dizilen polisler, arkadaşlarımızı tutuklamak için bekliyorlar. Biz de yine  arkadaşlarımızın isimlerini internetten takip ediyoruz, onlar iyi mi diye arıyoruz. Boğaziçi üniversitelikten bir süredir çıkmıştı ama faşist polis devletleri her yerde faşist.

Ama biz haklarımızı savunuyoruz, savunacağız. Biz öğrenciyiz, burası bizim okulumuz, burası bizim toprağımız, biz halkız. Istedigimiz cok basit, sesimizi duyun, arkadaslarimizi serbest birakin. Kayyumlar gidecek biz kalacagiz!