Toplumsal Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin daha çok kısaltmasıyla, BİSAK olarak andığı, kayyuma karşı direnen öğrencileri Twitter’da hedef göstererek öğrencilerin gözaltına alınmaları ve tutuklanmalarına neden olan Boğaziçi Üniversitesi İslami Araştırmalar Kulübü’nün (BİSAK) danışmanı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Öğrenci İşleri Dekanı olarak atandı. Atamaya tepki gösteren öğrencilerden, "Bu atamanın ardından Fazıl Ö. Sönmez aynı anda hem dekan hem rektör yardımcısı hem de koordinatör oldu" açıklaması geldi.

"İlgili bilgi okulun resmi internet sitesinde yer almasına rağmen resmi bir duyuru yapılmadı" denilen açıklama şöyle:

Boğaziçi Üniversitesi'nde İslam Araştırmaları kulübü danışman hocası Fazıl Ö. Sönmez, Öğrenci İşleri Dekanı olarak atandı. İlgili bilgi okulun resmi internet sitesinde yer almasına rağmen resmi bir duyuru yapılmadı. Bu atamanın ardından Fazıl Ö. Sönmez aynı anda hem dekan hem rektör yardımcısı hem de koordinatör oldu.

Boğaziçi BİSAK

CİHATÇI VE PROVOKATÖR BİSAK’I TANIYALIM
Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü için AKP’nin Boğaziçi Üniversitesi gençlik kolları şubesi diyebiliriz. Topluluk, AKP içinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı İbrahim Kalın’ı üniversitede etkinliğe çağırabilecek kadar 'etkili' bağlantılara sahip. Etkinliklerine çağırdıkları cihatçıları Atatürk’e hakaret ettiren topluluk, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini sadece kayyum direnişi döneminde değil daha önce de hedef göstermişti. Kabe’ye hakaret edildiği öne sürülen resmi Twitter’da yaygınlaştıran, öğrencilere linç kampanyası başlatan da bu oluşumdu.