Toplumsal Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü imzasıyla üniversite mensuplarına gönderilen açıklamada üniversiteye dahil olan iki fakültenin de dahil olduğu mevcut kampüslerde bir düzenleme yapılacağı ve mevcut kampüslerin taşınacağına dair yorumların gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

Açıklamada "Yeni kurulan iki fakültemiz dahil olmak üzere, mevcut kampüslerimizde yapılacak düzenleme ve inşaatlarla eğitim-öğretim-araştırma faaliyetlerimiz aksamadan yerine getirilecektir" denildi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi gazetede, bazı fakülte ve enstitülerin kurulması ve kapatılması ile bazı yüksekokul ve fakültelerin adlarının değiştirilmesi hakkında karar yayımlandı. Bu kararla birlikte Boğaziçi Üniversitesi'nde iki yeni fakülte kuruldu ve ardından üniversitenin mevcut kampüslerinin taşınacağı iddiası gündeme geldi.

Açıklamada Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampüslerinden taşınarak, farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumların gerçek dışı olduğu iddia edildi. 

Rektörlükten yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Boğaziçi Üniversitesi 6 kampüsü (Güney, Kuzey, Uçaksavar, Hisar, Kandilli, Kilyos) ve ek bina, tesis alanlarıyla (İznik, Tarsus, Arnavutköy) toplamda 1.816.045 m2 kampüs alanı ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

1.095.435 m2 alana yayılan Kilyos Kampüsü'nün Üniversitemize tahsisi Ekim 2020'de yenilenmiş ve arazi eğitim, araştırma ve rekreasyona yönelik faaliyetler için süresiz olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edilmiştir. Aynı tahsis kapsamında Kilyos Kampüsü'nde "Yenilenebilir Enerji" temalı 140 bin m2'lik Teknopark alanı izni de verilmiştir.