Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum olarak atanmasının ardından başlayan eylemlerde 2'si tutuklu 2'si ev hapsinde olmak üzere toplamda 7 öğrencinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'de görülüyor.

Duruşma öncesi öğrenciler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasetçiler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde buluşurken; polisler buluşmayı engellemeye çalıştı.

Polis, adliye önünde toplananlara 'pandemi' bahanesiyle dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Ancak akademisyen ve öğrenciler geri adım atmayarak burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Boğaziçi öğrencileri-Çağlayan

'’SİZE KULLUK ETMİYORUZ'’
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu tutuklamalar hukuksuzdur, arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Mücadelemiz her türkü baskı girişimine rağmen devam ediyor. Cumhurbaşkanına yüreğimiz yetiyor demiştik. Bizi size koşulsuz itaat edenlerle karıştırmayın. Bugün o mektupta dediklerimizi aynen tekrarlıyoruz. Size kulluk etmiyoruz. Hukuksuzca tutukladığınız her arkadaşımızı alacağız. Mücadelemizi durduracağınız kudretiniz olmadığı gibi demokratik hakkımızı gasp eden ucuz siyasetinizin arkasına sığınamazsınız. Sanmayın ki hukuk reformunuzla ezilenleri safınıza katabilirsiniz. Safımız emekçilerin ve ezilenlerin safıdır. Demokratik hak ve özgürlükleri gasp edilenlerin yanındayız. Tüm kayyımları gönderene, tüm arkadaşlarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Yüreğimiz yetiyor.

Boğaziçi öğrencileri-Çağlayan