Selçuk Arslan / MUĞLA

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yüzlerce işi atıldı. Yoğunluk nedeniyle gişe önlerinde uzun kuyruklar yaşandı.

'BODRUM'DAN DA BİZLER HAYIR DİYORUZ'
''İstanbul Hepimizin! Talana Hayır demek vatandaşlık görevimiz!” sloganı ile itiraz dilekçelerini gönderen Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, kışı bir açıklama yaptı. İstanbul için dayanışma mesajı gönderen  başkan Karahan “İstanbul ile ilgili bir karar alınıyor ve Belediye Başkanının da, STK’ların da görüşü dikkate alınmıyor. Doğayı yok eden, ranta teslim olan bir projeye Bodrum’dan da bizler hayır diyoruz. İstanbul halkının ve her zaman olduğu gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da yayındayız. Bodrum halkımıza ve Bodrum belediye Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ediyoruz. Bu haklı mücadelede yanımızda oldular. Bodrum Belediyesi Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Bodrum halkı rantın, talanın, kanalın karşısındadır” şeklinde konuştu.

'BU BİR FACİADIR'
Ülkenin bunca sorunu varken 75 milyar doların heba edilmesine tepki gösteren Belediye Başkanı Ahmet Aras ise “Tüm sözleşmelere doğaya ekolojiye aykırı bu 75 milyar dolarlık yatırım bu ülkenin bir kuruşunu bile boşa harcanmaması gereken bir dönemde bir faciadır. Bu paranın sadece 1 milyar TL . sini Bodrum’a versinler tüm alt yapı sorunlarımızı sıkıntılarımızın büyük bölümünü bitiririz. Örneğin yapılan DSİ hatları var h-er hafta patlıyor ve mal kaybına yol açıyor şu ana kadar insanlarımızın canına bir şey olmadıysa tamamen şanstır. Ülkenin bunca sorunu varken 75 milyar doları böyle heba etmek yüzlerce bilim adamı milyonlarca vatandaşın itirazına rağmen diretmekte yarar yok, çok iyi düşünülmeli, bu nedenle itiraz hakkımızı kullandık” ifadelerini kullandı.

BODRUMLULAR PROJEYE TEPKİLİ!
Dilekçe verenler arasında bulunan ve kızı Rana Uzunkol ile birlikte gelen 72 yaşındaki Ülker Baydar “Saçma sapan bir su kanalına itiraz etmek için kızımla geldim, itiraz edeceğim o kanala harcanan her bir kuruşta her vatandaşın hakkı olduğu gibi hem uluslararası sözleşmelere aykırı olması hemde  onlarca yüzlerce bilim adamının söylediği sakıncalar nedeniyle itiraz ettim” dedi. Safi isimli kaniş cinsi iköpeği ile gelerek itiraz dilekçesi veren Gülay Tuncer “Köpeğim ile geldim çünkü Kanal İstanbul faciası sadece insanları değil tüm canlıları doğaya bitirecek tüm canlılar için ölüm demek, kesinlikle yapılmasını istemiyorum” dedi.