Günlerdir bizim mahallenin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışması havuzun ana gündemi olarak sürüp gidiyor.

Özellikle CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunduğu “Gece Görüşü” adlı programında başta Hulki Cevizoğlu, yine Saray'ın Selvi'si Abdulkadir... Ahmet Hakan’sız olur mu? Tabii ki o da var. Ve diğerleri…

Ülkenin onca sorunu varken sanki başka gündem konusu kalmamış. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacakmış. Kim olmalıymış. Tartışmalarının sürüp gittiği havuz medyasında bir tek konu Millet ittifakı.

Ülke sorunlarının özellikle de aciliyet gerektirenlerini gündeme taşıyıp halkı bilgilendireceklerine, sanki memlekette bütün sorunlar çözülmüş, her şey süt liman; iş bir tek Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kimin olacağına kalmış.

Bir taraftan işsizlik dağları aşmış…

Ekonomi dibe vurmuş.

Bir tarafta da geçtiğimiz haftalarda ülkenin hemen hemen tüm deniz manzaralı ve maden yataklarının olduğu ileri sürülen orman alanlarımızın olduğu yerlerde çıkan yangınlar sonrası yanıp kül olan yerlerin imara açılma gündemi dururken.

Dış politikada rezillik diz boyu… Halen Ege'de işgal edilen 20 adanın akıbeti belirsizliğini sürdürmekte.

Millet her geçen gün daha da yoksullaşıp açlığa mahkum edilmiş durumda…

Evlerinden uzaklarda, kazandıkları üniversitelerin bulunduğu şehirlerde pahalılıktan barınacak bir odayı bile tutamayan öğrenciler, dertlerine çare ararken devletin polis sopasıyla karşı karşıya gelmiş.

Halbuki eğitimlerini tamamlamak için gurbete çıkan bu gençlerin barınma sorunlarını yurtlar yaparak çözmesi gereken devletin ta kendisi. Bunlar konuşulacağına varsa yoksa "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı" tartışması. Anlaşılır gibi değil.

Diğer taraftan ABD’de milyon dolarlara "Türkevi açtık" diye gösterişler yapan iktidarı görmezden gelen havuzun amiralleri. Onlar böyle kuru gürültüyle algı yapmaya çalışacaklarına halkın başka meraklarını gidersinler.

Dolayısıyla bizim mahallenin de Hande Hanım’a birkaç sorusu olacak:

Seçimlerde Cumhur ittifakı'nı MHP’den kim temsil edecek? Yurttaşların bu sorunun yanıtını öğrenme hakkı yok mu? Ne dersiniz?

Sonra: MHP Bakanlar kurulunda temsil edilecek mi?

Bahçeli aday değil.

MHP’yi kim temsil edecek? Celal Adan mı?

Bu milletin kendisini yönetecek lideri ve kadroları bilmesi en doğal hakkıdır.

Neyse biz yine Hande Hanım’a sorularımıza gelelim: Sevgili Hande, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır" diye kesin bir dille açıkladı. Buraya kadar tamam.

Peki, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim ya da ortada nasıl bir aday tarifi var? Bu konudaki belirsizlik sürüyor.

Diyelim AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan olmadı. AKP’nin başka bir aday profili var mı? Varsa Erdoğan sonrasında AKP Genel Başkanı kim olabilir? Örneğin Süleyman Soylu olabilir diyebilir miyiz? Soylu AKP Genel Başkanı olursa damat Berat Albayrak ekibiyle birlikte AKP’den kopup yeni bir parti kurabilir mi?

Ya da tersten okuyalım: Olası bir uzlaşı ile halkoylamasına gidilmeden Meclis'te parlamenter sisteme dönüldüğünü düşünelim:

AKP Genel Başkanı Erdoğan Başbakan oldu diyelim. AKP, Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığı adaylığını destekler mi?

Diyelim desteklemedi: Bu sefer AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olabilir? Hulusi Akar olabilir mi? Akar olursa Süleyman Soylu, Abdulhamit Gül, Berat Albayrak ve Numan Kurtulmuş’tan nasıl bir tepki gelir?

İşte Hande Hanım millet bu soruların cevabını CNN Türk’te yapmış olduğunuz “Gece Görüşü” adlı programda tartışmaya açmanızı bekliyor.

Bakın: İyi Parti lideri Meral Akşener 24 Eylül akşamı Halk TV’de “Suat Toktaş ile Liderler Özel” programının canlı yayınında Başbakan olacağını açıkladı. Bu da demek oluyor ki Millet İttifakı bileşenleri içerisinde kimin nereye aday olduğu gayet açık ve net.

Net olmayan ise sizin mahalle.

Birikmiş onca soru, onca sorun, onca bilinmez.

Ayıkla Hande, pirincin taşını!