AKP hükümetinin tavrı ve yargıdaki cezasızlık politikası, kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırı olaylarına her gün bir yenisini eklemensinde erkekleri cesaretlendiriyor.  

Aksaray'da 23 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı 2 çocuk annesi Yeter Çekiç'i (44), 7 yerinden bıçaklayan Bayram Çınar (49), adliyeye sevk edildi. Çınar’ın ilk ifadesinde aldatma iddiasında bulunarak “Onun için ekmek bıçağıyla bıçakladım. Eşim ölmemiş, pişman değilim. Bu yüzden de beni tutuklayacaklarını sanmıyorum” dediği öğrenildi.

DHA’nın haberine göre dün saat 16.00 sıralarında Bayram Çınar, 23 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı 2 çocuğunun annesi Yeter Çekiç'i tartışma sonucu 7 yerinden bıçaklayıp kaçtı. Yaralanan Çekiç, çağırılan ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Çekiç'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan Bayram Çınar, sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere, eşini kendisini aldattığı için bıçakladığını öne sürdü.

Çınar'ın emniyetteki ilk ifadesinde ise aldatma iddiasında bulunarak “Onun için ekmek bıçağıyla bıçakladım. Eşim ölmemiş, pişman değilim. Bu yüzden de beni tutuklayacaklarını sanmıyorum'' dediği belirtildi.

İşlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Çınar, sağlık kontrolü için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Bu sırada Yeter Çekiç'in yakınları ise Çınar'a tepki gösterdi.