Toplumsal Haber Merkezi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanlığı'nda görev devir teslimi yaşandı. Yeni Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Alkoç Turan Başgönül, bir teşekkür açıklaması yaparak, önümüzdeki döneme ilişkin "daha çok örgütlenme, daha çok direniş" mesajı verdi.

Alkoç Turan Başgönül, kamu emekçilerine hitaben kaleme aldığı mesajda, mücadelelerinin ilk kuruluş gününün heyecanı ve yarın ne olacağının bilinciyle süreceğini aktarırken, bu dönemdeki öncelikli hedeflerinin kamu çalışanlarının ekonomik, demokratik, sosyal, siyasal, yasal, kültürel, mesleki, hukuksal, özlük haklarının ve çıkarlarının korunmasını, geliştirilmesini ve denetimini sağlamak olacağını da duyurdu.

Başgönül'den gelen açıklama şu şekilde:

Değerli Kamu Emekçileri,

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanlığı görevini bileşenlerimizin takdiri ile emanet almış bulunuyoruz. Bizi bu onurlu göreve layık gören ve bu mücadele bayrağını daha önce taşımış tüm dostlara teşekkür ediyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuzun kurulduğu 10 Nisan 2008 tarihinden bu yana çok yol aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi ışığında gerçekleştirilen, insan onuruna yakışır bir yaşama ve emek mücadelesinde Birleşik Kamu-İş tüm emekçilerin çatısı oldu. Bundan sonraki süreçte de büyüyerek hepimizin kol kola, omuz omuza yer aldığı bir mücadele birliği olmaya devam edecektir.

Bu çatının “Emek Direkleri” olan Büro İş, Eğitim İş, Enerji İş, Genel Sağlık İş, Kültür Sanat İş, Tapu Çevre Yol İş, Tarım Orman İş ve Tüm Yerel Sen ile birlikte bilim, adalet, eşitlik, barış, cumhuriyet mücadelemizden hiçbir şartta ve durumda taviz vermeden İstanbul’da emekçilerin sesi olarak büyümeye devam edeceğiz.

Kamu çalışanlarının ekonomik, demokratik, sosyal, siyasal, yasal, kültürel, mesleki, hukuksal, özlük haklarının ve çıkarlarının korunmasını, geliştirilmesini ve denetimini sağlamak bu dönemde öncelikli hedefimiz olacaktır.

Konfederasyonumuzun doğası olan koruma, geliştirme ve denetleme üçgeni her adımımızda pusulamız olacaktır. Türkiye'nin bugün geçtiği bu karanlık koridorda alacağımız nefes birleşmektir! Tüm eylem ve uygulamalarımızda geleneklerimizden aldığımız güçle ve bileşenlerimizle hareket ederek çalışma barışı ile toplumsal barışın sağlanması ve sürdürülmesi için mücadele edeceğiz!

Bugün kurulmak istenen düzen toplumsal muhalefetin ve sendikal mücadelenin yok edildiği, işçi haklarının olmadığı, emekçinin karın tokluğuna yaşamaya mecbur bırakıldığı bir düzendir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Başkanlığı olarak tüm bileşenlerimizle bu kara düzene karşı koyarak emekçilerin bu karanlıktan aydınlık yarınlara çıkacağı bir tünel açmak konusunda omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Tüm kamu emekçilerimizle ilkelerimizden taviz vermeden, çağa uygun, değişen dünya ile bütünleşmiş, teknolojik değişime, değişen iletişim diline hâkim, çağdaş ve hatta çağın ötesinde bir sendikal mücadele için birleşeceğiz!

Daha çok örgütleneceğiz, daha çok direneceğiz ve daha çok güçleneceğiz!

Mücadelemiz, ilk kuruluş gününün heyecanı ve yarın ne olacağının bilinciyle sürecektir!

Birlikte Mücadele Edeceğiz! Birlikte Başaracağız!

Alkoç Turan BAŞGÖNÜL

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı