Ülkenin birçok yerinde çıkan yangınların ardından Bodrum'da da orman yangını başladı. Söndürme ekipleri yangınlara müdahale ediyor.

Yangın, Meşelik Mahallesi Pina Yarımadası Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıktı.

Bölgeden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Hızla olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına almak için müdahaleye başladı.

MARMARİS
Marmaris'te çıkan orman yangınında da alevler yerleşim yerine 100 metre kadar yaklaştı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, orman yangın çıktı. Yerleşim yerleri ve oteller yaklaşık 100 metre mesafedeki yangında alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Marmaris İçmeler karayolu üzerindeki Armutalan Mahallesi, Siteler mevkiinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda bugün saat 13.05'te yangın çıktı. Kent merkezinde yaşayanlar evlerini boşaltmaya başladı.

Tek noktadan başlayan yangında, alevler, kuru otalar ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre mesafedeki yangına, 1 helikopker, 7 arazöz, su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri bölgeye gönderildi. Marmaris'te geçen 27 Haziran'da, enerji nakil hatlarından çıkan ve 35 hektar alanı küle çeviren yangına yaklaşık 300 metre mesafede çıkan yangının nedeni henüz belirlenemezken, söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için çalışmalara destek sağlandığını açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır" denildi.

DİDİM
Didim Efeler Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın alandaki makilikte yangın çıktı.

Yurdun birçok yerinden peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ederken Aydın’ın Söke ilçesinden sonra Didim ilçesinde de makilik alanda yangın çıktı. 

İlçeye bağlı Efeler Mahallesi’nde yerleşim yerlerinin yakınında çıkan yangın büyük bir panik yarattı.

Yangının meydana getirdiği duman birçok noktadan görüldü. Yangının kontrol altına alınması için bölgeye takviye itfaiye ekipleri gönderildi.

Dün de Aydın'ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, evlere sıçramadan kontrol altına alınmıştı. Yangın, Didim ilçesi Yeni Mahalle'de meydana gelmişti. 

KÜTAHYA
Türkiye'nin birçok ilinde dün öğle saatlerinde başlayan yangınlara bir yenisi daha eklendi. Şimdi de Kütahya'da orman yangını başladı.

Manavgat, Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kayseri ve Marmaris ve Bodrum'un ardından şimdi de Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Samrık köyü yakınlarındaki karaçam alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

MARMARİS
Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.