İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yapılan teftişle ilgili “Siz, FETÖ'cü olduğu için ihraç edilen bir kişiyi kendi şirketinize alır mısınız" açıklamasında bulundu. 

Süleyman Soylu'nun "FETÖ'cüyü şirketinize alır mısınız" sözleriyse aylar önceki FETÖ operasyonlarını akıllara getirdi.

Cumhuriyet'ten Furkan Karabay'ın haberine göre Soylu, 18 Temmuz 2020'de CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanmıştı. Öfkesini gizlemeyen Soylu, yine bugünkü açıklamasına benzer bir şekilde “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur" demişti.

Ancak Soylu'nun, “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ihanet ediyorum" sözlerinden birkaç ay sonra 100’e yakın kaymakam ve vali yardımcısının FETÖ’den görevden alındığı ortaya çıkmıştı. Dikkat çekici olan ayrıntı ise görevden alınan isimler arasında Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde atananların olmasıydı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA DA TEFTİŞ BAŞLATACAK MI?
2020'deki vali ve kaymakam operasyonlarından bir yıl sonra bir operasyon daha düzenlendi. Operasyon sonucunda 53 mülki idare amirinin "FETÖ ile bağlantıları olduğu" gerekçesiyle devletle ilişiği kesildi.

Ve yine FETÖ iltisakı sebebiyle ilişiği kesilen 53 mülki idare amirinin "Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ihanet ediyorum" diyen Soylu döneminde atandığı ortaya çıktı. 

Soylu, "Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ihanet ediyorum" diyor ve aradan geçen bir senede “Siz, FETÖ'cü olduğu için ihraç edilen bir kişiyi kendi şirketinize alır mısınız" diye soruyordu.