Yeldana Kaharman ve Nadira Kadirova’nın ardından bir mülteci işçi kadın daha şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Antep’te iş insanı Ahmet Şireci’ye ait villada çalışan Nepalli mülteci kadın işçi Monna Rai, yaşamına son vermiş halde bulundu.

Antep’in Şehitkamil ilçesinde bulunan Öğümsöğüt Mahallesi’nde gerçekleşen olayda iş insanı Ahmet Şireci’ye ait villada çalışan Monna Rai’nin cansız bedeni terasta bulundu. Diğer çalışanların ihbarı üzerine gelen sağlık görevlileri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Monna Rai’nin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Monna Rai’nin ölümünün cinayet mi yoksa intihar mı olduğu araştırılıyor.

‘MONNA RAİ’YE NE OLDU?’
AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde geçen yıl şüpheli şekilde ölen Özbekistanlı Nadira Kadirova’nın ölümündeki sır perdesinin çözülememesini akıllara getirdi. Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma dosyası da ‘intihar etti’ denilerek takipsizlikle sonuçlanmıştı. Son zamanlarda sık sık yaşanan şüpheli kadın ölümleri ya da intiharlarıyla birlikte Monna Rai’nin ölümü de tepki çekti. Olayın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Monna Rai’ye ne olduğunu sordu. Yurttaşlar, Twitter’da başlatılan kampanyada “Monna Raiye ne oldu?” diye sordu.

Sosyal medya Monna Rai’nin şüpheli ölümüne tepki gösteren feminist örgütlerin paylaşımlarından bazıları şu şekilde oldu:

■ Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: İş insanının evinde ölü olarak bulundu. Etkili bir soruşturma yapılarak, Monna’nın şüpheli ölümü aydınlatılmalıdır.

■ Kadınların Kurtuluşu: Nadira Kadirova, Yeldana Kaharman şimdi de Monna Rai. Monna Rai, Antep’te tekstil patronu Ahmet Şireci’ye ait lüks villada çalışan Nepalli mülteci bir kadın işçiydi. Şireci’nin evinde iple tavana asılı halde ölü bulundu.