ABD'yi dolandırmaktan Avusturya'da tutuklu bulunan ve Türkiye'de de 'kara para aklamaktan' hakkında soruşturması bulunan Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkisi ifşa olan Korkmaz Karaca, hakkındaki yeni iddialarla gündeme bomba gibi düştü. 

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker'in "Deniz Baykal'a kadın götürüyordu" dedeği Korkmaz Karaca, nasıl Baykal'cı iken SARAY'lı oldu?

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, AKP MKYK üyesi Korkmaz Karaca, Sedat Peker'in ifşaları ile yeniden gündemde. Peker, Karaca'nın "Baykal'a kadın götürdüğünü" ve Baykal'ın bu nedenle "onların eline düştüğünü" iddia etti. 

İddiaların ardından dikkatlerin çevrildiği Korkmaz Karaca, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın en yakınındaki isimlerden biriyken nasıl oldu da SARAY'lı oldu? Şimdi bu merak ediliyor.

Peker, Karaca'nın Sütaş dahil birçok şirketten 'danışmanlık' adı altında yüklü paralar aldığını ve Sezgin Baran Korkmaz'dan da bir Audi marka araç tahsis edilmesini kabul ettiğini söylemişti. Karaca bu iddiayı doğrulayarak "Aracın benzini kendisinin karşıladığını" belirtti.

İddiaların ardından Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er, Karaca'yı istifaya davet etti. Ancak Karaca cephesinden bu çağrıya bir yanıt gelmedi. 

2 gün önce, "Bir Konyalı iş adamı vasıtasıyla benden hangi konuyu görüşmek için randevu istemiştir? Bunun cevabını bekliyorum. Ayrıca sütaş… ve bunun gibi firmalardan yasal olarak kaç lira danışmanlık ücreti almıştır? Bir de bu tip firmaların özel işlerini halledip ne kadar avanta almıştır?" açıklamasını yapan Sedat Peker dün (cumartesi) yeni iddialarda bulundu.

Sedat Peker, Karaca’ya “Sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu dört - beş senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” diye sordu.

KARACA'NIN DİKKAT ÇEKEN YÜKSELİŞİ VE SAVRULUŞU

KRT'nin verdiği bilgilere göre;

43 yaşındaki Korkmaz Karaca, baba tarafından Ardahanlı.

Karaca önce Sözcü'de, sonra da siyasi konjonktür gereği Hadi Özışık'ın internethaber.com sitesinde yazdı.

Siyasete CHP'de başlayıp, dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gözdesi oldu. Bir dönem yapılan haberlerde Karaca'nın ismi 'Baykal'ın prensi' diye geçiyordu.

Baykal'ın Genel Başkanlık'tan çekilmesi ve Baykal'a yakın üst düzey isimlerin partide görev alamamasından sonra Karaca'nın da parti ile ilişkisi kesildi. 

2009 yılının Haziran ayında Merve Ceylan ile evlenen Korkmaz Karaca’nın nikah şahitliğini CHP Genel Başkanı sıfatı ile Deniz Baykal yapmıştı.

Uzun süre CHP ile ilişkisini kesti ancak Deniz Baykal ile görüşmeye devam etti. Baykal hastalandığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte hastanede ziyaret etmişti.

31 Mart Seçimine sayılı günler kala "Dört yandan saldırı altında olan ülkeye bu kritik dönemde, Usta gerek…" dedi ve Erdoğan'la ve AKP kurmaylarıyla samimi fotoğraflarını paylaştı.

24 Haziran'da da Erdoğan'ı desteklediğini ortaya koydu. Karaca Erdoğan'a olan desteğini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi oldu. Daha sonra AKP içerisinde görevler aldı.