Ayasofya’nın cami yapılmasıyla birlikte başlayan ve Atatürk’e hakaretlerle yeni bir boyuta varan ifadelere ve hilafet çağrılarına AKP’li Mehmet Metiner tepki göstermişti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’daki cuma hutbesinde, Atatürk’e lanet okuması kamuoyundan büyük tepki çekmişti. Bunun ardından gelen hilafet çağrıları ve son olarak da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Harf Devrimi ile ilgili söylediği "Yunanistan, Çin niye alfabesini değiştirmemiş? Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş" ifadeleri tartışmaları alevlendirmişti.

Yaşananların ardından AKP’li Metiner’de dikkat çeken bir çıkış geldi.

İLGİLİ - Metiner, AKP dergisindeki 'hilafet' çağrısında Erdoğan'a sabotaj gördü

Sosyal medya hesabından Erbaş ve Bilal Erdoğan’ı karşısına alan Metiner, “Bir yandan Atatürk’e saldırılar... Bir yandan alfabe tartışmaları... Bir yandan hilafet çağrıları... Uyanık olalım. Bunların hiç birisi tesadüf değil. Yeni bir fitnenin ve iç kışkırtmanın ayak sesleridir bunlar. 28 Şubat öncesini hatırlayın. Bu oyuna asla gelmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Metiner devamında da “Meraklıları için işte açık açık söylüyorum: Ben ne hilafetçiyim ne de saltanatçı. Ben milletin değerlerine bağlı hür ve eşit vatandaşları olan demokratik bir cumhuriyetten yanayım. Her türlü fanatizme karşıyım. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Farklılığımız zenginliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Metiner, daha sonra alfabe ile ilgili sözlerinin Bilal Erdoğan’la alakalı olmadığını savundu. “Bugün Bilal Erdoğan’ı izlemedim” diyen Metiner, “Alfabe tartışmasına dair söylediklerimin Bilal Erdoğan’la alakası yok. B. Erdoğan gelişmenin alfabeyle alakalı olmadığını söylüyor. Teorik olarak doğru. Benim alfabe tartışmalarında yanlış bulduğum şey eski adına yeniye düşmanlıktır” ifadelerini kullandı.

Attığı tweetleri “Öyle bir paylaşım yaptı ki... Hem Bilal Erdoğan'ı hem de Ali Erbaş'ı karşısına aldı” başlığı ile haber yapan Odatv’ye de tepki gösteren Metiner, “Bu yaptığınıza hem çarpıtma hem kışkırtma denir. Ben bu ülkeye zarar verecek yanlış bir cepheleşmenin önünü kesmek isterken siz fitne ateşini körüklüyorsunuz. Ben ne A. Erbaş’ı kastettim ne de B. Erdoğan’ı. İkisine de karşı değilim. Niyetim sizin gibi bağcı dövmek değil” diye yazdı.