Toplumsal Haber Merkezi

AKP döneminin bir ritüeli haline gelen "birden fazla maaş" uygulamasının en bilinen isimlerinden TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyesi Fatmanur Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olan eşi Fahrettin Altun'un evlerindeki kediyle oynayışını paylaştı. Fatmanur Altun'un "Geç gelen tribi yer" ifadeleriyle paylaştığı videoda kedileri Fahrettin Altun'a söyleniyordu...

Hayvanlara eziyetin bu kadar zirve yaptığı, her gün bir hayvan katliamına tanık olduğumuz bu dönemde böyle bir paylaşım bir pR çalışmasından öteye gidemeyecekken, muhalif medyadaki operasyonel ayrılıklarından tanıdığımız Çağlar Cilara'nın devreye girmesiyle farklı bir boyut aldı.

Halk TV'yi particilikle suçlayarak ayrılıp bu kez Saadet Partisi'nin kanalı TV5'e oldukça 'objektif' bir geçiş yapan Çağlar Cilara, bu sosyal medya çalışmasını "Fahrettin Altun’un kedi sevgisi... 5 tane kedileri varmış" ifadeleriyle paylaştı. Birçok kişi Cilara'nın ne yaptığını anlamayamazken bazı sosyal medya kullanıcıları da Cilara'ya tepki gösterdi.

YUSUF YERKEL'İ ÖVME İHALESİ...
Bu Çağlar Cilara'nın ilk vukuatı değil, belli ki son da olmayacak. Cilara geçtiğimiz Haziran ayında da Soma Katliam'ında kaybettiğimiz maden emekçilerinin ailelerini tekmeleyen linççi Yusuf Yerkel'in övülmesi işini üstlenmişti. "Yusuf Yerkel'i ben de çok eleştirdim" diye cümleye başlayan Cilara, böyle pR işlerinin olmazsa olmazı "ama" sözcüğünü kullandıktan sonra "bu yazısını okuyunca eleştiride ölçüyü kaçırdığımızı düşündüm. Bir anlık öfkeden bahsediyor. Pişmanlığından söz ediyor. İç dünyasında yaptığı sorgulamaları anlatıyor. Suçlamak anlamaktan kolaydır diyor ve anlaşılmak istiyor. Haklı..." demişti. Bununla da yetinmeyen Cilara "Yerkel'e kızanlar sanki evliya, sanki kimse hayatında hiç hata yapmadı. Ben yazısını okuyunca içim parçalandı, haksızlık edildiğini düşündüm" ifadelerini kullanmıştı.

Hukukçu Ali Gül videoyu "Oğlum gel şu mama faturalarını götür, söyle masraf yazsınlar" sözleriyle yorumlarken bir başka kullanıcı ise videoya "Kediyle PR yapmaya çalışıyorlar ya, kediyle. Yani halkın gözünde sempati kazanacakları hiçbir şeyleri kalmamış, en garanti ata oynuyorlar" yorumunu yaptı.

'ÇAĞLAR BEY EKMEĞİNİN PEŞİNDE'
Çağlar Cilara'ya gelen eleştiriler ise daha yoğundu. Bir kullanıcı "Çağlar bey ekmeğinin peşinde" derken bir başkası "Aaa ne kadar da tarafsız gazetecilik" dedi. soL TV programcılarından Erkan Yıldız ise Çağlar Cilara'nın Altun sevdasına "5 maaş 5 kedi ve nasıl yaranacağını şaşırmış bir 'gazeteci'" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Gelen yüzlerce tepkiden birkaçı şöyle: