Sözcü yazarı Saygı Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit ve hakaretlerle saldıran organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında şikayette son durumu yazdı.

Öztürk, "Çakıcı'nın bugüne kadar ifadesinin alınamamasını, yetkililer adresinde bulunamamasına bağlıyor. 'Alaattin Çakıcı' kitabımda da belirttiğim gibi, daha çok teknesinde kalıyor. O yüzden kendisine tebligat yapılamadığı belirtiliyor. Çakıcı'nın ifadesinin alınması durumunda sorulara nasıl cevap vereceği de merak ediliyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
MHP affıyla cezaevinden çıkan çete lideri Çakıcı, kendisine ait olduğu bilinen hesaptan yayınladığı mektuplarla Kılıçdaroğlu'na tehditler yağdırmıştı. Çakıcı'nın, CHP liderine “Gafil”, “Muhbir”, “Adi”, “Şerefsiz”, “Beyni bölücülüğe endeksli”, “Onur yoksunu”, “Ulan Dürzü”, “Köpek” demesi dikkat çekmişti. Avukatı Celal Çelik, Cumhuriyet savcılığına sunduğu 18 Kasım 2020 tarihli suç duyurusunda, “Silahla tehdit suçunun tüm yasal unsurları oluşmuştur. Şüpheli hakkında, kamu görevlisine hakaret ve silahla tehdit suçlarından, soruşturma başlatılmasını, sonrasında kamu davası açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz” demişti. Bunun ardından Çakıcı hakkında savcılığın soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.