LGBTİ+ arkadaşlık ve tanışma sitesi gabile.com mahkeme kararıyla erişime engellendi. Türkiye’nin en eski arkadaşlık sitelerinden gabile.com, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin 10 Eylül’de verdiği kararla sansürlendi.

Kaos GL’de yer alan habere göre; Gabile’ye girmeye çalışanlar şu uyarıyla karşılaşıyor:

Bu internet sitesi (gabile.com) hakkında Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 10/09/2020 tarih ve 2020/5858 D.İş sayılı karara istinaden, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.

DAHA ÖNCE DE SANSÜRLENMİŞTİ
Kullanıcıların LGBTİ+ gündemine dair haberler de okuyabildiği, köşe yazılarının ve forum bölümlerinin olduğu site daha önce de 2009 yılında erişime engellenmişti. O dönem Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kararıyla sitenin engellenmesine karşı site yönetimi dava açmış, ardından TİB’in koyduğu idari karar kaldırılmıştı.

HORNET’İN İNTERNET SİTESİ VE GRİNDR DA ENGELLİ
Geçtiğimiz ay bir diğer tanışma uygulaması Hornet’in internet sitesi de Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin 6 Ağustos 2020 tarih ve 2020/5617 sayılı kararına istinaden engellendi.

Grindr’ın hem internet sitesi hem de aplikasyonuna ise 2013 yılından beri Türkiye’deki internet sağlayıcıları üzerinden erişilemiyor. Bu yasaklamaya karşı Kaos GL tarafından Anayasa Mahkemesine yapılan 2015 tarihli bireysel başvuru, hâlâ bir karar verilmeyi bekliyor.