Toplumsal Haber Merkezi

AKP'ye 'yanlayan' sanatçılardan Özdemir Erdoğan, Türkiye'nin sanat güneşi Zeki Müren'in Türkiye'nin ilk rol modeli olduğunu belirterek, "Onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi" diye konuştu. Oysa kendisi, Zeki Müren'i 40 yıl sonra suçlama cesareti gösterdiği yılları anadan doğma soyunarak geçiriyordu...

Özdemir Erdoğan, Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'e verdiği röportajda Zeki Müren hakkında tartışılacak açıklamalar yaptı. Zeki Müren’e dair garip bir 'Madam' çıkışı olduğunun hatırlatılması üzerine konuya değinen Erdoğan "Bakın, Zeki Müren ilk defa 1950’de piyasaya çıkmıştır ve o Türkiye’nin ilk rol modelidir. İnsanlarımız onu küçük erkek çocuklarıyla birlikte televizyonda seyretti. Ve onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi. Sonradan bir sürü Zeki Müren’in taklitçileri çıktı. İnsanlar ona özendi. Ben bir insanın eşcinsel olmasından rahatsız olmam ama eğer bu, toplum önünde örnek olacak şekilde kullanılıyorsa zararlıdır" diye konuştu.

Üstelik bu durumun Zeki Müren tarafından kullanıldığını da ifade eden Erdoğan, "Ferdi Özbeğen de eşcinseldi ama efendi efendi davrandı. Bir gün bile eşcinselliğini afişe etmedi. Kendi inançları ve kendi dünyasında efendi gibi öldü, gitti" dedi.