Mersin'in Akdeniz ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "metronun doğru bir proje olduğuna inanmıyorum, bizim grup da inanmıyor, kimse inanmıyor" demişti.

Bu sözlere yanıt veren CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP'li Gültak'ın bu sözleri üzerine projeyi yatırım kapsamına AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığını belirterek "Bu projeyi eleştiren sayın Gültak, eleştireceği birini arıyorsa Ulaştırma Bakanı'nı arayacak, Raslı Sistemler Daire Başkanlığı'ndan bunun onayı alınmış. Sayın Cumhurbaşkanı'nı arayacak, 2019 yılında yatırım programına alan sayın Cumhurbaşkanı'dır" dedi.

Metro projesini yatırım programına alan kişinin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın olduğunu öğrenen AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 3 gün sonra kendi eleştirdiği proje için "Metroya karşı çıkmak aptallıktır" dedi.

"Ben nasıl metroya karşı olabilirim diyen AKP'li Gültak, "Metro dünyanın en güvenilir, en ucuz, en konforlu ulaşım aracıdır. Metroya karşı olmak aptallıktır. Bu uçağa binmemek, gemiye binmemek gibi bir şeydir. Ben nasıl metroya karşı olabilirim" ifadelerini kullandı.