Gaziantep'in AKP'li Şahinbey ilçe Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, oyuncak dağıtımı için otobüsle gezip onlarca çocuğu sokak sokak peşinden koşturdu. Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen düzenlenen kortejde izdiham yaşandı.

AKP'li Mehmet Tahmazoğlu akıl almaz görüntülere imza attı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tüm tedbirlere rağöen Tahmazoğlu, kortej düzenleyip onlarca çocuğu peşinden koşturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından kutlamalara dijital ortamlarda yer verilirken Tahmazoğlu sokağa indi. Otobüsün üzerinden çocuklara oyuncak atarak peşinden koşturan Tahmazoğlu, sokak ve caddelerde izdihama neden oldu.

'ÇOCUKLARA SÜRPRİZ YAPALIM DEDİK'
Etkinliğin bitmesinin ardından Tahmazoğlu, “23 Nisan coşkusunu çocuklara götürdük. Bu yıl da 23 Nisan’ı buruk bir şekilde kutluyoruz ama biz çocuklarımıza bu özel günlerinde bir sürpriz yapalım dedik. Ve güzel bir kortej yaparak cadde ve sokaklarımızda çocuklarımızı selamladık. Şahinbey’de 23 Nisan her zaman faklıdır” dedi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte çok sayıda tepki geldi.  Kısıtlama kararlarının ihlal edilmesi ve çocuklara, oyuncakların fırlatılarak verilmesine yönelik eleştiride bulunuldu. 

Ayrıca Gaziantep, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı illere göre risk durumu haritasında, “Çok yüksek riskli” iller arasında yer alıyor.