Bankamatik memurların sonu gelmiyor. Selda Umur Göker, 2016’da AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne uzman olarak işe girdi. Ayrılıp farklı şehirlerde çalışmasına rağmen ilişiği kesilmedi. Belediyeden 4 yıl boyunca her ay 6.500 lira maaş almaya devam etti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Türkiye'nin dört bir yanında AKP'li belediyelerden ‘bankamatik' işçiler ortaya çıkıyor. AKP'li Kahramanmaraş Belediyesi'ne bağlı Akbel şirketine 2016'da iş güvenliği uzmanı olarak alınan Selda Umur Göker, 4 yıl farklı şehir ve şirketlerde çalışmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nden her ay 6 bin 500 lira maaş aldı. Belediyenin iş güvenliği ihalesini geçen yıl farklı bir şirket kazanınca gerçek ortaya çıktı.

KADROSU DEĞİŞTİRİLDİ
Göker'in çıkışı verilmeden önce ‘iş güvenliği uzmanı' olarak görünen meslek kodu da ‘koordinatör' olarak değiştirildi. Meslek kodu değiştirilmeden bir gün önce işten çıkartılıp geri alındı. Göker'in AKP'lilerle arkadaşlığı da dikkat çekiyor. Belediyeye iş güvenliği hizmeti veren firmada çalışan Veysel Debgici, eski AKP il Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin kardeşi. Bankamatik Göker, AKP Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz'un yakın arkadaşı ve sosyal medyada ikili fotoğrafları var.