Toplumsal Haber Merkezi

Milli Eğitim, yurttaşların sert tepkileriyle karşılaşan yüz yüze sınav kararını iptal etmek zorunda kaldı. Dün on binlerce yurttaş Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifasını istemişti.

Gelen tepkiler karşısında günlerdir sessizliğini koruyan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze sınavların ertelendiğini duyurdu. Selçuk yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrencilerimiz, biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil, sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar" dedi.

KARNE NOTLARI NASIL BELİRLENECEK?
"Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak" diyen Selçuk, "Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.