Toplumsal Haber Merkezi

Konser yasakları ve baskılara karşı ölüm orucu eylemine başlayan İbrahim Gökçek, eylemini 323’üncü günde sonlandırmıştı. Bunun ardından hastaneye kaldırılan Gökçek'in sağlık durumunun kötüye gittiğini dün paylaşmıştık. İbrahim'den gelen son bilgi ise bilincinin kapandığı ve solunum cihazına bağlandığı yönünde.

İLGİLİ - Grup Yorum duyurdu: İbrahim'in sağlık durumu kritik

Grup Yorum Direniş Evi "İbrahim Gökçek'in dünden bugüne solunum makinasına bağlı olduğunu bilgisini verdi refakatçısı. Bilincinin geri gelmesi için Grup Yorum dinletmişler. Doktorları, türkü çalarken gözleriyle tepki verdiğini söylemişler" açıklamasını yaptı.

'SAĞLIK DURUMU RİSKLİ BİR AŞAMADA'
İnsan Hakları Savunucusu Şebnem Korur Fincancı, Artı TV’de yayınlanan Söz Sırası programında ölüm orucu eylemini sonlandıran Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in sağlık durumu ile ilgili son bilgileri aktardı. Fincancı, ölüm orucunu sonlandıran Gökçek’in sağlık durumunun hala kritik olduğunu ifade etti.

Fincancı’nın açıklamaları şöyle: 

“Biliyorsunuz Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucundaydı ve daha önce Helin Bölek yine bir Grup Yorum üyesi yaşamını yitirmişti ölüm orucunda iken. Ardından da cezaevinde ölüm orucunu sürdüren Mustafa Koçak hayatını kaybetmişti. İbrahim Gökçek’in de artık son saatlerine girdiği bir yaşam kavgası vardı. Tabii bu süreçte özellikle kamuoyunun taleplere ilişkin bakışı, hissetmesi ve sahip çıkması çok önemli. Dolayısıyla bunun ortaya çıkması ve bir sahiplenme sürecinin olması tabii ki Helin ölmeden önce Mustafa Koçak ölmeden önce olamadı ve ancak İbrahim Gökçek’in artık saatlerle sınırlı yaşamı karşısında duyarlılık artık daha da yükseldi ve İbrahim Gökçek bu taleplerinin sahiplenilmesi karşısında eylemine son verdi ve hastaneye yatırabildi. Tabii ki hala çok riskli bir aşamada sağlık durumu. Bizler de ne olacağını bilemiyoruz meslektaşlarımız yaşama tutunması için ellerinden geleni yapıyorlar.”