Avukat Celal Ülgen, ilk kez Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne anlattı. Tutuklu gazeteci Murat Ağırel'e yeni bir soruşturma açıldı.

Soruşturmanın gerekçesi olarak Ağırel'in kitabı Sarmal'da Berat Albayrak, Bilal Erdoğan ve İsmail Kahraman hakkında hakaret olduğu iddia edildi.

Celal Ülgen'in açıklaması şöyle:

Murat Ağırel cezaevinden eşini arıyor ve bugün benim ifademi almaya kalktılar ben de avukatlarım olmadan ifade veremem dedim. Gerekçesi; Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, İsmail Kahraman, kitabın (Sarmal) çeşitli sayfalarında bize hakaret etmişler diyerek şikayette bulunmuşlar.

23 Nisan 2020 tarihinde vermişler. 4 Haziran tarihinde o sayfalarda neler söylendiğini savcıya bildirmişler. Savcı sayfaları okumadan soruşturma açmış.

UCU PELİKAN'A DOKUNUNCA...
Murat Ağırel, 314.sayfada Pelikan Vakfı'nın finansörlüğünün kimin yaptığını söylüyor.

Hakaret içerdiği iddia edilen cümlelerin bir kısmı şöyle:

"Erdoğan'ın talimatı damat Berat Albayrak'ın koordinasyonu ve finansörlüğü ile çalışmalar başladı. Can Paker ve Süheyb Öğüt görevlendirildi."

"Pelikan Vakfı'nın finansörlüğünü ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde kontrolünü Berat Albayrak yapıyor. "Berat Albayrak, ağabeyi gibi Turkuvaz Medya üyesi"