AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜRGEV'den geri alınan ve önceki dönemde Büyükşehir'in gençlik merkezi inşaatı için 17,2 milyon lira harcadığı Beyoğlu'ndaki İBB arazisi, AKP grubunun oyları ile bedelsiz olarak 10 yıllığına AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Meclisi'nin şubat ayı meclis oturumu yeni seçilen 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı. Meclis oturumunda AKP grubunun teklifi ve oyları ile Beyoğlu Belediyesi'ne gerçekleştirilen taşınmaz tahsisleri sırasında tartışma çıktı.

17 MİLYON 200 BİN TL HARCANDI
Tahsis edilen taşınmazlar arasında İBB tarafından TÜRGEV için 17 milyon 200 bin TL'ye yaptırılan ve tamamlanmak üzere olan Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otoparkı'nın bulunduğu İBB'ye ait taşınmaz bulunuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz ağustos ayında bazı dernek ve vakıflarla bir önceki dönemde imzalanan protokolleri iptal edince bu taşınmaz, İBB tarafından geri alınmıştı.

İmamoğlu binayı gezerek incelemelerde de bulunmuştu. Meclise gelen komisyon raporuna göre mülkiyeti İBB'ye ait olan 10 adet taşınmaz, Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı arazisi ile birlikte Beyoğlu Belediyesi'ne 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi. CHP grubu karara muhalefet etti.

'BU TAŞINMAZ DA ACELE İLE TAHSİS DOSYASINA EKLENDİ'
CHP'li Hukuk Komisyonu Üyesi Ülkü Sakalar, konuya ilişkin yaptığı konuşmada "Burası İBB tarafından TÜRGEV'e verilmek üzere yapılıyordu. İBB, TÜRGEV ile olan protokolünü iptal ettikten sonra Beyoğlu Belediyesi acele ile bu taşınmazı da tahsis dosyasına ekledi. Yani burası bitirilecek, geçici kabulü yapılacak, sonra Beyoğlu Belediyesi'ne verilecek. 10 adet taşınmaz içinde yer alan Sütlüce Spor Tesisleri de yer alıyor. İBB'nin tesisleri, bunun doğrudan Beyoğlu Belediyesi'ne tahsisi de doğru değil" dedi.

Hukuk Komisyonu Başkanı AKP'li Muhammet Kaynar ise kararın vakıf ile bir ilgisinin bulunmadığını savunarak "Vakıf ismi zikrederek işe su katmaya çalışıyorlar, dosyanın vakıfla ilgisi yok. Beyoğlu Belediyesi'nin kullanımında olan bir çoğu da hizmet binası olan taşınmazlar bunlar" ifadelerini kullandı.