Duy da inanma! 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, İmam Hatip okullarının dünya için model haline geldiğini iddia etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, İmam Hatip okullarının dünya için model haline geldiğini iddia etti. “Şu an İmam Hatipler Türkiye’de örnek noktaya geldi” iddiasında bulunan Bilal Erdoğan'ın ve iktidar yanlısı basının öve öve bitiremediği imam hatip okulları için ‘başarılı’ olduğu algısı yaratılmaya çalışılsa da veriler bunun tam tersini söylüyor. İmam hatipler 2019 yılında yapılan YKS’de 4 yıllık üniversiteye yalnızca 100 öğrenciden 14’ünü sokabildi. Bu oran Anadolu liselerinde yüzde 28, fen liselerinde yüzde 49, sosyal bilimler liselerinde yüzde 58 oldu. İmam hatip liseleri yalnızca meslek liselerini geçti. 2020 YKS sonuçlarına göre ise Fen liselilerin yarısı lisans programlarını kazandı. İmam hatip liselerini bitiren 238 bin 391 kişinin 39 bin 127’si örgün lisans programlarına girdi (yüzde 16,4). Endüstri Meslek liselerini bitiren 72 bin 15 öğrenciden 1698’i örgün lisans programlarına girdi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin, Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu’nda düzenlenen 58. Genel Kurulunda konuşan Bilal Erdoğan, İlim Yayma Vakfı olarak ÖNDER ile çok yakın çalışma ve dayanışma içinde olduklarını, bu çalışmaların sonucunda ortaokul ve liselerde 8 öğrenciden birinin İmam Hatip öğrencisi olduğunu anlattı.

Bilal Erdoğan, “Zaman zaman İmam Hatip’teki öğrenci İmam Hatip’te olduğunu söylemekten imtina ediyor. Neden?” diye soran Bilal Erdoğan, “Arkadaşlarının arasında yadırganacak, mahalle baskısına maruz kalacak diye. Bir gün İmam Hatip mezunlarının başına yine eski şeyler gelecek çekincesinden dolayı. İşte biz onun için İmam Hatip’teki bu arkadaşlarımızın hissiyatını olması gerektiği hale getirmek için İmam Hatip camiası olarak okullarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızı okula göndermekle kalmayacak, okul aile birliklerinde de yer alacağız. Çocuklarımızın okullarında görev almamız lazım, İmam Hatip olsa da olmasa da. Neden? ‘Çocuğumun okuluna ne katkı sağlayabilirim?’ diye orada olursan, o okuldaki tüm çocukların eğitimine katkı sağlarsın. Velinin eğitime pozitif katkısı eğitimin kalitesini en kısa yoldan artıran etkenlerden biridir” ifadelerini kullandı.

“HER YIL BAŞARI ARTIYOR“

“Şu an İmam Hatipler Türkiye’de örnek noktaya geldi” iddiasında bulunan Erdoğan, “İmam Hatiplerde 9 yabancı dilde hazırlık sınıfı var, başka hiçbir okulda yok. Japonca hazırlık sınıfı ilk defa ve sadece İmam Hatip lisesinde var. Yüzde 5’ten öğrenci aldı. Güzel sanatlar, teknoloji, spor programları var. İmam Hatipler gerçekten bu ekosistemin, bu imam hatip camiasının sahip çıkışıyla başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. Sınava başarıların yansıdığını bugün de gördük, seneye de göreceğiz. Her yıl bu başarı artıyor ama yeter mi? Yetmez. Bu yıl 80 küsur birinci çıkmış bu sınavda. Bunlardan 3’ü İmam Hatipli. Ne kadar olması lazım? 10 tane olması lazım. Çünkü 8 öğrenciden biri İmam Hatipli ise 80 birincinden 10’unun İmam Hatipli olması lazım. Hedeflerimizi hep böyle koyacağız” dedi.

Erdoğan, bugün Türkiye’nin İmam Hatiplerinin dünyanın model okulları olduğunu savunarak, “Bütün İslam alemi için değil bütün dünya için model okullardır. Bizler İmam Hatipliler olarak bunun farkında değiliz ki Türkiye’nin geri kalanı bunun farkında olsun. İmam Hatiplerin gerçek anlamda ne olduğunu biz çok iyi bilelim ki çevremize de doğru anlatabilelim. Bugün hakikaten İmam Hatiplerde neler olduğunu bilmeyenler, ÖNDER ve İlim Yayma Vakfı’nın içinde de var. Onun için İmam Hatiplerimizin tanıtımında ÖNDER’e çok önemli vazife düşüyor. İmam Hatip mezunlarımızın İmam Hatiplilere sahip çıkışını organize etmede çok büyük görev düşüyor. Milyonun üzerinde mezunumuz varsa, ne kadarının ÖNDER’e sahip çıkmasını sağlayabiliyoruz?” ifadelerini kullandı.

İmam Hatip okullarına mezunların sahip çıkmasının daha etkin bir şekilde organize edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kayıt dönemlerinde özellikle İmam Hatiplerimizin tercih edilmesi için çalışmamız lazım. Özellikle annelere çocuklarının neden İmam Hatip ortaokullarında olması gerektiğinin anlatılması lazım. Çocuklar ergenlik zamanında bu okullarda olsun, namazını, abdestini, dinini, Kur’an’ını, peygamberini öğrensin. Ondan sonra namaz kılmaya davet edersin ‘Nasıl kılınıyordu?’ der. Bu topraklarda niye böyle olalım? Namaz kılmak gösteriş unsuru olamaz. Bu ülkede namazı bilmeyen kalmamalı. Bu ülkede cumayı kılmak gösteriş olamaz. Cuma namazı bizim dertlerimizi paylaşma ortamımız. İşte bunların oluşması için İmam Hatip Ortaokulları olmazsa olmaz. Bu kayıt döneminde bu noktada çalışmamız lazım. Okul sahiplenmelerinin önümüzdeki süreçte hem Türkiye’deki hizmet noktasında hem İmam Hatiplerin güçlenmesi anlamında çok önemli olacağını düşünüyorum.”

İmam Hatiplere destek olanlara teşekkür eden Erdoğan, sözlerini, “Bizim davamız henüz bitmedi. Bu dava ucuz, kolay, vazgeçilecek bir dava değil. Bizim varoluş nedenimiz. O zaman bu salgından çıktığımız şu günlerde, davamıza yeni bir enerji ile sarılmalıyız. Bu genel kurul bunu hatırlamamıza vesile olsun” diye tamamladı.