Erdoğan, "Sayın Biden, benim için 'otokrat' diyerek neyi ifade etti bilemem. 40 yıllık siyasi geçmişimde demokrasiyi hazmederek yaşadım" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS News'un 'Biden sizi otokrat diye niteledi' hatıratması üzerine ”40 yıllık siyasi geçmişimde demokrasiyi hazmederek ve halkına hizmet ederek buraya geldim ve her seçimi kazandım... Sayın Başkan otokratlıkla neyi kast ediyor, ben bilemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu için gittiği New York'ta CBS News kanalına açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın verdiği röportaj yayınlandı. 

CBS News'ten gazeteci Margaret Brennan, ABD Başkanı Joseph (Joe) Biden'ın daha önce kendisini 'otokrat' olarak nitelendirdiğini hatırlattı. Brennan'ın "Biden sizin için otokrat dedi. Biden ile olan ilişkinizi nasıl tanımlarsınız" sorusu üzerine Erdoğan, "Sayın Biden, otokrat tanımıyla neyi ifade etti bilemem. 40 yıllık siyasi geçmişimde demokrasiyi hazmederek yaşadım" dedi.

Biden, 2019 yılının Aralık ayında verdiği bir röportajda Erdoğan için ayrıca, 'Türkiye'deki insan hakları ihlalleri için bedel ödeyeceği' ifadelerini kullanmıştı.

Margaret Brennan'ın bu ifadeleri hatırlatması üzerine Erdoğan şöyle devam etti:

Tam tersine, bu konuları benimle konuşmadı. Bir araya geldiğimizde bana olan saygısını biliyorum. Başkan Yardımcısı olduğu dönemlerde bile bana olan yaklaşımı saygılıydı. Ama şu an bu ifadeyi nasıl kullanıyor anlamak mümkün değil. En son Brüksel'de görüştüğümüzde, Karzai Havaalanını terketmeye hazırlandıklarında, havaalanını güvenliğini bize teklif edecek kadar da bize olan güvenini ortaya koydu. Gönül arzu ederdi ki sayın Biden bunları benle bire bir konuşsun.