Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde ABD Başkanı’nın ‘Ermeni Soykırımı’nı tanıması ve Türkiye’nin NATO ile ilişkileri var. Bahçeli konuşmasında Kıbrıs ile ilgili Cenevre sürecine de yer verirken uzun süreden beri ilk defa AKP'yi 'gri pasaport skandalı' ile ilgili örtükte olsa eleştirdi.

Beyaz Saray'ın, Cumhur İttifakı'nı yıkmaya çalıştığını öne süren Bahçeli, Biden’ın kararına dair “ABD Başkanı sözde soykırım suçlamasıyla müttefiklik hukukuna ağır bir hasar vermiştir. Dostluğun, stratejik ortaklığın yalan olduğunu ifade etmiştir” ifadelerini kullandı. Sık sık yaptığı gibi HDP'nin kapatılmasını isteyen Bahçeli, Biden'ın nefret suçu işlediğini öne sürerken, kendisi de " HDP'nin kökü Ermenidir. Bu soysuzlarla aynı havayı teneffüs etmek bile günahtır" sözleriyle Ermenilere yönelik nefret söyleminde bulundu.

Saray ortağı Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

ABD, bu meseleyi her sene 24 Nisan'da ele alarak Türkiye'yi baskı altında tutmaya çalışmıştır. İnka ve Kızılderililerle üç maymunu oynaması utanmazlıktır. Ortada soykırımın en küçük delili yoktur. Tarihi gerçekler tahrip edilmektedir. 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'nin Japon vatandaşları, sürgüne gönderdiği hafızalardadır. 10 binlerce Japon toplama kamplarına hapsedilmiştir.

Ermeni çeteleri beşinci kol faaliyeti içine girerek, 1914 ile 1916 arasında 124 bin Müslüman Türk'ü katletmiştir. Anadolu'da bir Ermeni melazimliği yaşanmıştır. Sözde 3T politikası olarak adlandırılan talepler Türk düşmanlarının ortak emelidir. Ermeni katiller tarafından şehit edilen yüzbinlerce Müslüman Türk yürek sızımızdır. Pek çok vatan köşesinde anlatılan Ermeni katliamları unutulmuş değildir. Toplu Türk mezarları nasıl açıklanacaktır? ASALA'nın katlettiği diplomatların hesabını kim verecektir?

Biden, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 11'nci maddesine göre nefret suçu işlemiştir. Bize göre ABD ile ilişkiler tarihi kavşaktadır. S400'ü aktif hale getirmek, F-35 parasını geri almak ilk işimiz olmalıdır. Bugün TBMM'de ortak bir iradeyle sözde soykırım iftirasını telin edeceğine inanıyorum. Baktığımız yer başkent Ankara'dır. 'Hepimzi Ermeniyiz' diyenlere sesleniyorum; siz baktığımızda boşluk ve hiçlik görüyoruz. Sizin bize baktığınızda Talat, Enver Paşa'yı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü gördüğünüzden eminiz.

'HDP İLE İTTİFAK KURANLAR TARİHİN YANLIŞI İÇİNDEDİR'

HDP'li isimli örgütün, PKK uzantısı olmasının yanında ASALA'nın organı olduğu görülmüştür. Bu hainler korosu, Türkiye'nin Ermeni soykırım utancıyla yüzleşmesini istemiştir. Kürt kökenli kardeşleriim gözünü açtın. HDP'nin kökü Ermenidir. Bu soysuzlarla aynı havayı teneffüs etmek bile günahtır. Hala demokrasi diyerek HDP'ye destek çıkacak var mıdır? Bu şer yuvası, ASALA temsilcisi hala faaliyetlerine devam mı edecektir? HDP'nin kapısına hukukun mührü vurulmalıdır. Bu kanlı şebeke kapatılmaldır, hiçbiri siyasette bulunmamaldır. Buyursunlar dağ yollarından Ermenistan'a iltica etsinler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Biden seçildikten sonra tebrik mesajı paylaşmıştı. Aynı açıklamayı soykırıma karşı gösteremedi. HDP'ye tek bir laf edemedi. Aynı şey İP'in başkanı için de geçerlidir. Kılıçdaroğlu'na soruyorum; seni korkutan, sindiren nedir? Sessizliğe gömen hangi açıklarındır? Hiç mi utanmıyorsun, bu CHP'yi ne hallere düşürdün? Kimlerden hangi sözleri aldın? HDP ile ittifak kuranlar tarihin yanlışı içindedir.

Türk milleti bu zillete katlanamaz. Batsın sizin ittifakınız, siyasetiniz. Bu kadar mı düşmansınız Türkiye'ye, bu kadar mı uşaksınız küresel güçlere. Oyunu görün, onursuzları bilin, soykırım lobisini tanıyın. Zillete hak ettiği dersi verin. Vurun tokatı gitsin alayı.