Umut Taştan

'Geçinemiyoruz' diyen üniversite öğrencileri, İstanbul'daki Beşiktaş-Kadıköy vapurunda eylem düzenledi.

AKP'nin 650 liraya çıkarmakla övündüğü öğrenci burslarının en temel masraflara bile yetmediğini gösteren bir döviz de hazırlayan öğrenciler, vapurda okudukları basın açıklamasında "Anadolu sizin saraylarınızdan büyük, kampüslerimiz sizin tahtlarınızdan yüce ve hayatlarımız sizin çıkarlarınızın üstündedir" dedi.

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugün buraya doların sermayeyi zengin etmek için birbiri ardına yükseltildiği gerçeğiyle geldik. Bizler 650 liraya geçinmeye mahkum edilmiş, üç kuruş paraya ay sonunu çıkarmaya mahkum edilmiş öğrenciler olarak biz ve bizim gibi evlerinden çıkamamış kadınların, öğrencilerin, yoksulların, mesai üstüne mesai yapmak zorunda kalan işçilerin ve emekçilerin sesini duyurmak için geldik. Onlar evlerine ekmek götürmek için en ağır şartlar altında güvencesiz ve hayatları pahasına çalışmaya zorlanırken, saray üstüne saray dikenler, şatafatlı tahtlarında oturup halktan hesap soranlar bizden çaldıklarıyla lüks içinde yaşayanlar yandaşlarını zengn etmeye devam ediyor.

Memleketin talan edildiği gerçeğiyle ser sabah tekrar ve tekrar yüzleşen bizler yağmaya ve ranta dur demek için sesimizi çıkarma mecburiyeti hissediyoruz ve buradan bir kez daha tekrarlıyoruz: Anadolu sizin saraylarınızdan büyüktür, kampüslerimiz kampüslerimiz sizin tahtlarınızdan yücedir ve hayatlarımız sizin çıkarlarınızın üstündedir. Bizi sindirmek, yok etmek için anlaştığınız taşeronlarınız da sizinle birlikte gidecekler. Öğrencinin kalemi hakikati size rağmen yazmaya devam edecek sizin yalanlarınızın üstünü karalayacaktır.