Saray ittifakının bileşeni MHP, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasından beri suskun. Bahçeli, daha önce Albayrak’a yönelen eleştirilere karşılık, “Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Kamuoyunu tatmin etmese de AKP’den gelen açıklamaların yanında muhalefet partilerinin tümü, konuya değinen açıklamalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. MHP ise istifa depreminin ikinci gününde konuya dair herhangi bir yorum yapmayan tek parti konumunda.

Geçen Mayıs ayında koronavirüs tedbirleri nedeniyle ekonomide yaşanan sıkışma, eleştiri oklarının iktidara ve özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelmesine neden olmuştu. O dönem iktidar kanadı Albayrak’ı savunurken bir destek de MHP cephesinden gelmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Albayrak hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar! İnsanda biraz edep olur, biraz erdem olur, Kemal Derviş’in yardakçıları, devşirilmiş ucubeler Türk milletini kandıramazlar. Hep aynı terane! Hep aynı masal! Kasamız boşalmış; başka, IMF’ye gidilecekmiş; Ekonomi çok kötü yönetiliyormuş! Türkiye fırtınaya karşı bütün imkan ve iradesiyle direniyor.

Hiç kimse çöküşü heves etmesin, çünkü kursaklarında kalacaktır. Ekonomik kriz-sosyal çalkantı-siyasal bunalım-darbe mekaniği Türk milletinin ve Cumhur İttifakı’nın kutlu varlığıyla altüst edilmiş, oyun bozulmuştur.