Toplumsal Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden, kayınpederi AKP'li Cumhuurbaşkanı Erdoğan tarafından da istifası kabul edilen Berat Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki görevinden de ‘affını istediği’ belirtildi. Berat Albayrak, Varlık Fonu'nda Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu. Yani Albayrak, Erdoğan'ın yerine Varlık Fonu'nu yönetiyordu.

Bugün İstanbul'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde saat 17.00'da Varlık Fonu Yönetim Kurulu toplantısı var. Toplantıya Berat Albayrak'ın katılıp katılmayacağı merakla bekleniyordu. Odatv’nin iddiasına göre, AKP Genel Merkez kaynakları, Albayrak'ın toplantıya katılmayacağını, fondaki görevinden de sağlık sorunları ve ailesine zaman ayırmak istemesi nedeniyle "affını istediğini" söyledi.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da aynı yönde bilgiler paylaştı. Yarkadaş, Twitter'dan paylaştığı mesajda, “Edindiğim bilgiye göre, Albayrak bu görevden de 'affını istedi.' Albayrak, bugün Vahdettin Köşkü'nde yapılacak olan Varlık Fonu toplantısına da katılmayacak” dedi.

Berat Albayrak, Varlık Fonu'nu da bırakıyor