Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün akşam Instagram hesabından yaptığı istifa açıklamasının üstünden tam 24 saat geçti. Gözler AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti ama o sessizliğini halen koruyor.

Erdoğan'ın yönettiği AKP MYK toplantısının ardından yaşananlarla ilgili ilk açıklamayı AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

AKP Sözcüsü Çelik, “Berat Albayrak’ın istifası hakkında ne söyleyeceksiniz gerçekten istifa etti mi” sorusuna, “MYK gündemini sizlerle paylaştım. Göreve getirme görevden alma Cumhurbaşkanlığının takdirindedir. Sayın Cumhurbaşkanı uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu MYK’nın konusu değil” ifadeleriyle karşılık verdi.

Çelik, gazetecilerin “istifa var mı” sorusunun ısrarının ardından, “Dediğim gibi takdir Cumhurbaşkanınındır” diyerek karşılık verdi.

KABİNE DEĞİŞECEK Mİ?
AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti Genel Merkezi'ndeki basına kapalı toplantı saat 17.30'da başladı. AKP Genel Merkezi'ndeki MYK toplantısının 16'da başlaması gerekiyordu.

Erdoğan, MYK'dan sonra Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili açıklama yapması bekleniyordu. Erdoğan'ın ayrıca kabine değişikliği yapması da beklentiler arasındaydı... Öte yanda istifa eden Bakan Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da yeni görevler verileceği iddialar arasındaydı... Açıklama için uzun süre beklenilmesinin nedeninin de bu olduğu iddia edildi. Ancak AKP Sözcüsü Çelik, MYK'da bunların görüşülmediğini açıkladı.

BEŞTEPE'DE KONUŞTU AMA...
Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Beştepe'de düzenlenen 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, konuşması boyunca tüm Türkiye'nin merakla beklediği Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifası hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Erdoğan, 30 dakika boyunca Azerbaycan'dan, Avrupa Birliği'nden, Fransa'dan ve Libya'dan bile bahsetti. Sadece Bakan Albayrak'ın istifası ve ABD'nin yeni başkanı Joe Biden hakkında yorum yapmaktan kaçındı.