Toplumsal Haber Merkezi

Önceki gün Merkez Bankası'yla başlayan tasfiye operasyonu, Berat Albayrak'a kadar uzandı. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın bir gece yarısı kararıyla Erdoğan tarafından görevden alınması Berat Albayrak'ın gidişinin sinyali olmuştu...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. Albayrak sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

İstifa haberi üzerine sosyal medyada çok çeşitli iddialar dillendirilirken bazı yandaşlar ise adeta 'yas' ilan etti. Bunlardan biri olan yandaş yazar Rasim Ozan Kütahyalı, Albayrak'ın fotoğraflarını paylaştığı mesajlarında Erdoğan'a 'istifayı kabul etme' çağrısı yaptı.

Önce "Yapma Berat Bey. İstifanı geri al lütfen... Bu iktisadi devrim çok meşakkatli, çok zor olacak diye telefonda konuşmuştuk" diye yazan Kütahyalı, "Sen gidersen bu finansal devrim yolda kalır. Yine eski düzene dönülebilir. Türkiye anti-ithalat ve imalat-ihracat devrimini yapmak zorunda. Görevini bırakma" ifadelerini kullandı.

Ardından Erdoğan ile Albayrak'ın birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Kütahyalı, bu yorumunda da Erdoğan'a seslendi:

Başkanımız Erdoğan... Lütfen aynen 12 Nisan Süleyman Soylu olayında yaptığınız gibi bu istifayı kabul etmeyiniz. Bu istifa kabul edilmemelidir. Türkiye cari açık belasından Berat Albayrak devrimiyle kurtulma yoluna girmişti. Bu yoldan geri dönülmemeli Sayın Başkan. Reddediniz.

SOYLU'NUN İSTİFASI 2 SAAT SÜRMÜŞTÜ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korona virüsü salgınını önlemek amacıyla 10 Nisan gecesi 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamanın yaklaşık 2.5 saat önce yapılması ve marketlerde yaşanan "izdiham" görüntüleri nedeniyle 12 Nisan'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa kararı aldığını duyurmuştu.

Soylu'nun söz konusu kararını duyurmasından yaklaşık 2 saat sonra  Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. Bu açıklamadan sonra Soylu istifa kararını geri çektiğini duyurdu.