"Ben halkın sanatçısıyım" diyen Belkıs Akkale, Halk TV'de Görkemli Hatıralar programında canlı performansıyla gönülleri bir kez daha fethetti. Akkale, usta sanatçı Tuncel Kurtiz'in anısına "O Yâr Gelir" türküsünü okudu.

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin de anıldığı programda, TTB'ye yönelik saldırılara tepki gösteren Akkale, "TTB'nin yanındayım" dedi. Sağlık emekçileri için "Aman Doktor" olarak da bilinen "Mendilimin Yeşili" adlı türküyü seslendirdi.

Bu esnada stüdyoda duygusal anlar yaşandı. Belkıs Akkale ve orkestranın bağlamacısı göz yaşlarına hakim olamadı. Bağlama sanatçısı, eşinin de sağlık emekçisi olduğunu söyleyerek yaşadıkları zorlukları ifade etti.

Sanatçı Akkale kendisine yöneltilen 'Saray'a gittiniz mi?' sorusuna da yanıt verdi.

Belkıs Akkale kendisine yöneltilen bu soruya 'gitmedim, gitmemde. Halkın sanatçısı olmak çok kıymetli çünkü. Yıllarca beni ayakta tutan, türkülerimi ve beni baş tacı yapan bir kitle var. Büyük bir kitle ve ben bu kitlenin farkındayım. Onlar bana emek verdi, ben onlara emek verdim. Artı ülkemin o kadar çok sorunları varken, televizyonlar kapanırken, halkın haber alma özgürlüğüne sansür konulurken ben Saray'a gidemem. Gidersem lanet olsun bana. Bu kadar söylüyorum.'' sözleri ile yanıt verdi.

Saray'a giden sanatçılar hakkında da Akkale 'Sanatçı sadece mesleğini yapan değildir. Mesleğini en güzel şekilde icra edecek ama ülkesinin sorunlarından da haberdar olacak. Bir televizyon kapanırken, bir basın kuruluşu kapanırken, baasın kuruluşlarının değerli insanları içeride hapis yatarken biz acaba rahat uyuyabiliyor muyuz? Eşimle birlikte haberleri izlerken boğazımız düğümlenir gözlerimiz yaşarır. Bunu hissedemiyorsan veya hissedipte çıkarlarını ön plana alıp bazı şeylerin üstünü örtüyorsan gerçek sanatçı olamazsın.'' dedi.