Toplumsal İstanbul

Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum darbesine karşı direnişi, polis saldırılarının yoğunlaşmasıyla daha da yükseldi. Dün üniversitede 159 öğrencinin darp edilerek gözaltına alınması üzerine bugün için İstanbul Kadıköy'de protesto çağrısı yapılmıştı. Okulun çevresi, Kadıköy ve Kadıköy'e çıkan yollar tamamıyla ablukaya alınmış durumda. Öyle ki, kimi toplu taşıma araçları durduruluyor; polisler araçların içindeki öğrencileri keyfi bir şekilde gözaltına alıyor.

Az önce Boğaziçi Üniversitesi kampüsünün bulunduğu Hisarüstü'nde 559C numaralı otobüste bir grup öğrencinin polisler tarafından alıkonulduğu duyuruldu. Öğrenciler zorla otobüsten indirildiklerini ve GBT sorgulanmasından geçirildiklerini belirtti.

Öte yandan, Kadıköy'deki buluşma alanından bildiren Toplumsal Muhabiri, alanın polis ordusuyla doldurulduğunu belirtti. Kadıköy Metro girişleri polis tarafından tutuluyor ve Kadıköy Rıhtım tamamen bariyerlerle kapatılmış durumda. Öğrenciler Kadıköy'e hareket eden vapurlara alınmıyor.

RASTGELE GÖZALTILAR...
Ayrıca Boğaziçi Dayanışması da okul önündeki otobüs durağında bekleyen öğrencilerin hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığını açıkladı.