Bekir Ağırdır, seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülmesinin altında yatan tehlikeye dikkat çekti.   

Araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, "Sayıların Dili" adlı yorum programında seçim barajının düşürülmesini değerlendirdi. 

Ağırdır, barajın yüzde 7'ye çekilmesine ilişkin yapılan yorumların gerçek dışı olduğunu belirterek, "iktidarın kalemşör ve yandaşları tarafından pompalanan" bu durumun 'yeniden bir demokratikleşme hamlesi' olarak öne sürüldüğünü ancak esas arzulanan seçim yasasındaki değişikliğin bir cıngılı olduğunu düşündüğünü belirtti. Ağırdır, esas arzulanan değişikliği sadece Erdoğan ile ortağı Devlet Bahçeli'nin bildiğini öne sürdü.

Ağırdır, konuya ilişkin şu yorumu yaptı: 

"Tüm bu tartışmaların sanal ve gerçek dışı bir tartışma olduğunu düşünüyorum. Bu işte bu kadar ince hesap filan yok. Bence burada asıl seçim yasasında arzulanan değişikliklerin ne olduğunu henüz bilmiyoruz.; ama Tayyip Bey ve Devlet Bey ya da kurmayları biliyor. Bu 7'ye düşürdük tartışması, bununla birlikte 'ittifaklar dağılır mı, DEVA ve Gelecek'in içinde bulunduğu yeni bir ittifak kurulur mu' tartışması dikkat ederseniz iktidarın kalemşör ve yandaşları tarafından da pompalanıyor. Ben bunun (yüzde 7 barajının) henüz arzulanan değişimin girişi olduğunu, "Bak sistemi demokratikleştiriyoruz' gibi şimdilik ortaya sürüldü. Çünkü ortalıktaki tartışmalara ve argümanlara bakıyorum, bana sorarsanız hiçbirinin geçerliliği yok. 'Yok CHP'nin emanet oyları HDP'den dönecek, yok MHP'nin barajı geçmesi sağlandı..." bunların hiçbir karşılığı yok. 'Yeniden bir demokratikleşme hamlesi yapıyoruz, barajı da düşürdük' reklamının cingılı (Jingle) bu."