AKP’nin oyunun olası bir seçimde yüzde 40’ı aşamayacağını, toplumun ekonomik sorunlarla boğuştuğunu söyleyen KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, kutuplaşmada da artık sona gelindiğine dikkat çekti.

2023 seçimlerinde 4 milyonu ilk kez olmak üzere 30 yaşın altında 20 milyon gencin oy kullanacağını belirten Ağırdır, “Hikayeyi gençler değiştirecek. 20 milyon gencin 10 milyonu anketlerde hala ‘kararsızım veya oy kullanmayacağım’ diyor. Ama biliyoruz ki bu gençlerin ülke hayalleri, beklentileri veya öfkeleri de bu siyasi gündemle şekillenmiyor. Aksine, siyasetin yaptıkları onların beklentileri önünde bir set oluşturuyor” dedi.

‘HIZLI BİR YOKSULLAŞMA SÜRECİ YAŞANIYOR’ 

Sağdaki yeni ittifak arayışlarını, CHP’deki istifaları ve gündemdeki gelişmeleri T24’te Murat Sabuncu’ya yorumlayan Ağırdır, hızlı bir yoksullaşma süreci yaşadığına dikkat çekti.

“2000’lerden önce zaten bilmediği, refah seviyesi hep belli bir seviyede kalmış bir toplum şimdi hep geriye gidiyor" ifadelerine yer veren Ağırdır, şu ifadeleri kullandı:

Dolayısıyla aynı toplumsal psikolojiden konuşmuyoruz. Ve iktidar kanadı kendi değiştirdiği sosyolojinin ve psikolojinin üreteceği sonucun farkında değil. Bu anketlere bugün yansımayabilir ama balinanın kuyruğu kalktı. Ne tarafa vuracağı belli değil ama vurursa da sert vuracağı açık. Toplum bu travmatik süreci tamamladığında geldiği yer, birçok aktörün bir daha ayağa kalkamayacak biçimde düşmesine yol açabilir.

ERDOĞAN’IN ASİLTÜRK ZİYARETİ…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e ziyaretini değerlendiren Ağırdır, bunun iktidarın bir siyasi mühendislik hesabı olduğunu söyledi.

Ağırdır, Cumhurbaşkanlığı sisteminde yarım puanın bile yaratacağı değişimlere dikkat çekerek “O yüzden Oğuzhan Asiltürk’e de gidiyor. Sonuçta 670 bin oy. Genel seçimler üzerinden bakarsak yüzde 1,3 yapıyor. Ama birinci unsur şu ki; partiler, bugün bulunduğu pozisyondan dönüp iktidarla el sıkıştım dese bile seçmenlerinin iktidar blokuna geçmeyeceğini bilmesi lazım. AK Parti’nin oyunun yüzde 40’ı aşan bir yere ulaşmasını bugün itibariyle mümkün görmüyorum” ifadelerini kullandı.