Batman’ın Cudi Mahallesi’nde bulunan Salih Özdemir Parkı’nda 13 Mayıs’ta akşam saatlerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini öne süren polis ve bekçilerin saldırısına uğrayan ve daha sonra gözaltına alınan 15 yaşındaki V.S. ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Batman İl Emniyet Müdürlüğü'nde "Görevli memura mukavemet"ten işlem yapılan V.S., bekçi ve polislerce darp edildiği görüntülere yansımasına rağmen “adli muayene” için götürüldüğü Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “sağlam raporu” verildi. 
 
DARP RAPORU VERİLMEDİ 
 Hastanede darp raporu alamayan V.S., serbest bırakıldıktan sonra ailesi tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Özel hastanede muayene edilen V.S.’ye “Darp rapor”u verildi. Darp raporunda şunlar belirtildi: “Frontal bölgede (alın) abrazyon (yırtık) yarası. Burun çevresinde kızarıklık, boyunda kızarıklık. Kafa arka kısmında ödem, şişlik, kızarıklık. Sağ dizde abrazyon yarası, sağ el bileğinde ödem.” 
 
ŞİDDETE MARUZ KALDI
 Polis ve bekçilerin şiddetine maruz kalan oğlunun durumuna ilişkin konuşan baba Salih Solmaz, oğlunun evden ekmek almak için dışarı çıktığını dile getirerek, “Oğlum, annesine aç olduğunu söyleyince annesi ekmek alması için fırına gönderdi. Fırına giderken parkta kavga olduğunu görüyor. Daha 15 yaşındadır, çocuktur, o heyecanla o da yanlarına gidiyor. Bu esnada polis ve bekçiler gelip biber gazı sıkıyor. Tabi biz de sesleri duyunca evden dışarı çıktık. Baktık ki ortada sadece oğlum kalmış ve onu dövüyorlar. Durdurmaya çalıştım, ‘Oğlumdur’ dedim, ‘Varsa bir suçu cezasını kesin’ dedim, ama üzerime yürüyüp bana küfür ve hakaret ettiler” diye konuştu. 
 
HUKUKİ GİRİŞİM
MA'da yer alan habere göre; Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin verdiği rapora göre “Darp yok” diyen Solmaz, “Oğlumun her yeri yara bere içinde, ama darp kağıtta darp yazılmıyordu. Özel bir hastaneye götürdük. Hastanede aldığımız raporda alnında, burnunda, göğüs ve sırtında yaralar ve kızarıklık var. Kafasının arkasında ödem ve şişlik var. Diz ve bileklerinde şişlik var. Her şeyi geçiyorum görüntüler ortada, nasıl darp yok” diyerek, yaşananlara tepki gösterdi. 
 
Çocuğuna uygulanan şiddetin faillerinin cezalandırılması için hukuki girişimlerde bulunacağını belirten Solmaz, bu işkenceyi uygulayanların kanun önünde hesap vermesi gerektiğini aksi taktirde bu şiddeti uygulayanların tekrar bu tür şiddetlere başvurabileceklerini söyledi.