Kurban Bayramı tatilinde binlerce yurttaş sahillere akın etti. Ege, Akdeniz kıyılar ve İstanbul plajları doldu taştı.

Sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilmediği görülürken, bayram sonrasında vaka sayısında artış yaşanacağı belirtildi. Hastanede koronavirüs poliklinik sorumlusu olarak görev yapan bir doktor ise dün yaptığı açıklamada durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Muhammed Altınışık adlı doktor, normalde 30 hasta bakılan poliklinikte dün 120 hastaya bakıldığını açıkladı. “Telefonuma pozitif sonuçlar düşüyor” diyen Altınışık, hastaları yatıracak yer bulamadıklarını belirtti.

Altınışık’ın açıklamaları şöyle:

Bugün Covid poliklinik sorumlusu idim, normalde 30 hasta bakılan polde 120 hasta bakıldı. Telefonuma pozitif sonuçlar düşüyor. Yatıracak yer bulmakta zorlanıyoruz. İşin ilginci de ‘bayram ziyaretine gittim, maskem yoktu, benden de örnek alın’ diye direten insanların varlığı.

‘Maske takmayayım, ama (kendimce) kendimi de garanti altına almak için, bayramdan sonra, yüce devletimizin bana sunduğu imkanlar dahilinde, ilk gün gidip, şöyle bir testimi de yaptırayım’ düşüncesi.. Bu düşünceyi tek kelime ile nasıl tanımlarsınız, öyle işte…