Bayrakçı, "İktidarın ekonominin farkındayız, bunu çözeceğiz demesi doğru bir yaklaşımdır. Halbuki başka ülkelerde hep ekonomiyi iyi yönettik derler, pahalılıktan söz etmezler" dedi. Bayrakçı, Erdoğan'ın ve iktidar kanadının ekonomi konusunda sürekli övündüklerinden, 'gelecek her ayda ve yılda' şahlanış ilan ettiklerinden söz etmedi.

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, ekonominin kötü gittiğini ve iktidarın bunu kabul etmesini önemli bulduğunu söyledi. Bayrakçı, "İktidarın 'Hayat pahalılığını çözeceğiz' yaklaşımı politik strateji açısından doğru. Halbuki bu başka ülkelerde, Avrupa'da şöyle oluyor: Fiyatlar patlamış, iktidar biz ekonomiyi şöyle yönettik, böyle yönettik diye övünüyor ama hayat pahalılığından söz etmiyorlar" dedi. Bayrakçı, "Fakat şu an hayat pahalılığı iktidarı değiştirmeye yol açacak kadar da ciddi boyuttadır" diye ekledi.

Bayrakçı, daha önce söylediği "iktidarın en büyük üç rakibi var: Pandemi, ekonomi ve metal yorgunluğu" ifadelerini hatırlatarak iktidara yakın bazı kişilerin 'yapmayın kardeşim modunda' olduklarını bazılarının ise sessiz kalarak metal yorgunluğu gösterdiğini ifade etti. 

AKP'nin ekonomi konusunda hutbe okutturmasına, marjinal çıkışlara ihtiyacı olmadığını söyleyen Bayrakçı, "zaten muhafazakarlar AKP'ye oy veriyor. AKP2nin böyle marjinalliklere ihtiyacı yok ki" dedi.

HAYAT PAHALILIĞI İLK DEFA İKTİDARI DEĞİŞTİREBİLİR

Muhalefetin yerel seçimlerdeki oy oranlarını baz alarak konuşmasını tiye alan Bayrakçı 'yanlış aday politikası izlesin muhalefet, yine iktidar kazanır" dedi.

Bayrakçı, "19 yıldır hiçbir şey AKP'yi değil iktidardan indirmek yüzde 45'e bile indiremedi. Ama bu hayat pahalılığı ilk defa Türkiye'de iktidar değişikliğine yol açabilecek kadar önemlidir" dedi.

Bayrakçı, bugünkü durumun "enflasyonla açıklanamayacağını", hayat pahalılığının çok ciddi noktalara geldiğini belirterek 'geçen yıl 4 lira olan şey, bu yıl 12 lira oldu" dedi.